ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Άφαντοι οι αλλοδαποί δολοφόνοι του Φιλοπάππου – Απουσία αστυνόμευσης στην περιοχή

Άφαντοι οι αλλοδαποί δολοφόνοι του Φιλοπάππου – Απουσία αστυνόμευσης στην περιοχή

Η δολοφονία του άτυχου 25χρονου στο Φιλοπάππου έφερε στην επιφάνεια την απουσία αστυνόμευσης στην περιοχή.Την ίδια ώρα οι ληστές παραμένουν ασύλληπτοι.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές που επικαλείται η εφημερίδα Ελεύθερος Τύπος τα κρούσματα ληστειών με θύματα τουρίστες και ζευγάρια στην περιοχή του Φιλοπάππου έχουν αυξηθεί, με δράστες υπηκόους Πακιστάν, Αφγανιστάν και Αλγερία. Συνήθως χρησιμοποιούν σπασμένα μπουκάλια για να απειλήσουν τα θύματά τους, τα οποία συνήθως πετούν στη συνέχεια, καθώς θέλουν να αποφύγουν τη σύλληψη έχοντας στην κατοχή τους μαχαίρια ή άλλα αιχμηρά αντικείμενα.

Το Ειδικό Σχέδιο Αστυνόμευσης της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής που είχε καταρτιστεί την Άνοιξη για την προστασία των περιοχών με μεγάλη τουριστική κίνηση όπως Φιλοπάππου, Ακρόπολη και Ιστορικό Κέντρο, φαίνεται πως δεν είχε αποτέλεσμα στην συγκεκριμένη περίπτωση, ενώ καταστηματάρχες και κάτοικοι αυτών των περιοχών, αναφέρουν ότι έχει ατονίσει η ένστολη παρουσία και αστυνόμευση της περιοχής. Το συγκεκριμένο σχέδιο είχε χωρίσει την πρωτεύουσα σε 6 τομείς εποχούμενης αστυνόμευσης και 8 πεζών περιπολιών.

Στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. υποστηρίζουν ότι η περιοχή είναι μεγάλη από την Πνύκα έως Φιλοπάππου, δεν μπορεί να υπάρχει εποχούμενη περιπολία παρά μόνο πεζή, ενώ ο φωτισμός είναι ανεπαρκής.
Ωστόσο όπως αποδεικνύεται το σχέδιο της ΕΛ.ΑΣ. μόνο επιτυχημένο δεν μπορεί να χαρακτηριστεί.

​Αφαντοι οι τρεις αλλοδαποί

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Την ίδια ώρα σε πλήρη εξέλιξη είναι η αστυνομική έρευνα για τον εντοπισμό των τριών αλλοδαπών που επιτέθηκαν χθες στον 25χρονο και την 23χρονη με αποτέλεσμα ο νεαρός άνδρας να χάσει τη ζωή του μετά από πτώση στα βράχια.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.