Η ΕΛ.ΑΣ. προαναγγέλει αλλαγές στην αστυνόμευση της περιοχής του Φιλοπάππου

Η ΕΛ.ΑΣ. προαναγγέλει αλλαγές στην αστυνόμευση της περιοχής του Φιλοπάππου

Η ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. βρέθηκε στο σημείο της φονικής ληστείας δύο τουριστών από αλλοδαπούς στο Φιλοπάππου και προανήγγειλε αλλαγές στην αστυνόμευση της περιοχής.

Στο σημείο όπου έπεσε ο 25χρονος τουρίστας βρέθηκαν σήμερα το πρωί ο αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. Αριστείδης Ανδρικόπουλος, η αντιστράτηγος Ζαχαρούλα Τσιριγώτη, ο αναπληρωτής ΓΑΔΑ, ο διοικητής Ασφάλειας Αττικής, αξιωματικοί της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αθηνων, της Αμεσης Δράσης και της ΔΙΑΣ.

Από την ΕΛ.ΑΣ. ουσιαστικά παραδέχονται πως το σχέδιο δράσης για την καταπολέμηση της εγκληματικότητας στην περιοχή δεν ήταν αποτελεσματικό και ξεκινούν άμεσα οι ενέργειες για την αναβάθμισή του.

Υπενθυμίζεται πως το Ειδικό Σχέδιο Αστυνόμευσης της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής, που είχε καταρτιστεί την άνοιξη για την προστασία των περιοχών με μεγάλη τουριστική κίνηση (όπως Φιλοπάππου, Ακρόπολη και Ιστορικό Κέντρο), φαίνεται πως δεν είχε αποτέλεσμα στη συγκεκριμένη περίπτωση, ενώ καταστηματάρχες και κάτοικοι αυτών των περιοχών αναφέρουν ότι έχει ατονήσει η ένστολη παρουσία και αστυνόμευση της περιοχής.

Το συγκεκριμένο σχέδιο είχε χωρίσει την πρωτεύουσα σε 6 τομείς εποχούμενης αστυνόμευσης και 8 πεζών περιπολιών. Στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. υποστηρίζουν ότι η περιοχή είναι μεγάλη από την Πνύκα έως Φιλοπάππου, δεν μπορεί να υπάρχει εποχούμενη περιπολία παρά μόνο πεζή, ενώ ο φωτισμός είναι ανεπαρκής.
Ωστόσο, όπως αποδεικνύεται, το σχέδιο της ΕΛ.ΑΣ. μόνο επιτυχημένο δεν μπορεί να χαρακτηριστεί.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο νέος σχεδιασμός για την αποτελεσματική αστυνόμευση της περιοχής θα περιλαμβάνει:

  • Αύξηση πεζών περιπολιών
  • Μεικτά συνεργεία ελέγχου στις εισόδους
  • Αιφνιδιαστικές αστυνομικές επιχειρήσεις-«σκούπες»
  • Αυξάνεται και η διάρκεια των περιπολιών κατά δύο ώρες στην περιοχή. Αντί να σταματούν στις 23:00, θα ολοκληρώνονται στη 01:00.
Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.