Χωρίς αποτέλεσμα οι έρευνες της αστυνομίας για τους ληστές του Φιλοπάππου

Χωρίς αποτέλεσμα οι έρευνες της αστυνομίας για τους ληστές του Φιλοπάππου

Οι έρευνες της αστυνομίας για τους τρεις δράστες της φονικής ληστείας στου Φιλοπάππου, ανήμερα του Δεκαπενταύγουστου, στην οποία σκοτώθηκε ο 25χρονος Νίκος μπροστά στα μάτια της 23χρονης φίλης του από την Πορτογαλία, συνεχίζονται χωρίς αποτέλεσμα.

Οι αστυνομικοί συνεχίζουν τις έρευνες και στρέφονται σε αλλοδαπούς από Ασία και Αφρική που έχουν προφυλακιστεί για επιθέσεις στην ευρύτερη περιοχή του Φιλοπάππου και της Ακρόπολης, ενώ στο «μικροσκόπιο» έχουν τεθεί και άτομα που έχουν εμπλακεί σε παραβατικές ομάδες.

Κλιμάκια της Ασφάλειας αξιοποιούν πληροφορίες που διαθέτουν στις παράνομες πιάτσες των Πακιστανών και των Μπαγκαντεσιανών, προκειμένου να ταυτοποιήσουν τους δράστες της επίθεσης.

Την ίδια ώρα, αναμένονται τα αποτελέσματα των εργαστηρίων της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών της ΕΛ.ΑΣ., για να διαπιστωθεί εάν τα ρούχα του θύματος και της φίλης του, καθώς και της τσάντας της, με την οποία ήρθαν σε επαφή, φέρουν DNA και αποτυπώματα των δραστών.

Άγνωστο παραμένει αν γλίστρησε ή τον έσπρωξαν οι δράστες

Την ίδια ώρα, άγνωστο παραμένει εάν ο 25χρονος έπεσε στα βράχια επειδή τον έσπρωξαν οι τρεις δράστες ή επειδή γλίστρησε. Η νεκροτομία έδειξε ότι ο 25χρονος Νίκος δεν φέρει μαχαιριές, αλλά στο σώμα του υπάρχουν κακώσεις και εκδορές που οφείλονται στην πτώση.

Οι μοιραίες διακοπές του Έλληνα φοιτητή

Ο 25χρονος Νίκος Μουστάκας σπούδαζε στη Σκωτία και εργαζόταν στο ξενοδοχείο Hilton της Γλασκώβης. Είχε έρθει για διακοπές στην Ελλάδα στην Κέρκυρα και την Κρήτη και τις τελευταίες ημέρες που επέστρεψε στην Αθήνα έμενε στο πατρικό του στην περιοχή του Αγίου Στεφάνου. Η κοπέλα είχε έρθει πρόσφατα στην Ελλάδα προκειμένου να εργαστεί.

Το βράδυ της Τετάρτης συναντήθηκαν για να πάνε βόλτα στο κέντρο της Αθήνας. Ανέβηκαν στου Φιλοπάππου και εκεί δέχθηκαν επίθεση από τρεις αλλοδαπούς ληστές, με αποτέλεσμα ο 25χρονος να πέσει από το βράχο, ύψους 30 μέτρων, και να χάσει τη ζωή του.

Αύξηση περιπολιών και επιχειρήσεις – «σκούπα»

Την ίδια ώρα, το περιστατικό ανέδειξε τα προβλήματα που υπάρχουν στην περιοχή του Φιλοπάππου, που έχει μετατραπεί σε γκέτο παρανομίας από συμμορίες ληστών.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η ΕΛ.ΑΣ. προχωρά σε αλλαγές στο σχέδιο αστυνόμευσης, που θα περιλαμβάνει, σύμφωνα με πληροφορίες, αύξηση των περιπολιτών από μικτά αστυνομικά κλιμάκια που θα αποτελούνται τόσο από ένστολους και ασφαλίτες. Παράλληλα, προγραμματίζονται επιχειρήσεις – «σκούπα» στα σημεία εισόδου, ενώ οι περιπολίες επεκτείνονται χρονικά, αφού οι εγκληματικές ομάδες πραγματοποιούν χτυπήματα μέχρι αργά.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.