Νύχτα τρόμου στην Ηλεία – Εκτός ελέγχου η φωτιά τη Δαφνιώτισσα (φωτό + βίντεο)

Νύχτα τρόμου στην Ηλεία – Εκτός ελέγχου η φωτιά τη Δαφνιώτισσα (φωτό + βίντεο)

Εκτός ελέγχου παραμένει η φωτιά στην Ηλεία κοντά στην δασική περιοχή Δαφνιώτισσα. Δύσκολες στιγμές για τους κατοίκους .

Στο σημείο επιχειρούν ισχυρές δυνάμεις της πυροσβεστικής με 30 οχήματα, 90 πυροσβέστες και τρία τμήματα πεζοπόρο. Μέχρι τη δύση του ηλίου στην επιχείρηση κατάσβεσης συνέδραμαν και τέσσερα εναέρια μέσα.

Προς το παρόν, η φωτιά δεν απειλεί κατοικημένες περιοχές, παρότι νωρίτερα υπήρξε εισήγηση από την πυροσβεστική υπηρεσία για την ασφαλή απομάκρυνση των ευπαθών ομάδων.

Ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας σε δηλώσεις του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ανέφερε ότι “η πυρκαγιά είναι σε πλήρη εξέλιξη, εκτείνεται σε μεγάλο μέτωπο και οι επόμενες ώρες είναι κρίσιμες για την εξέλιξή της”.

Ο κ. Κατσιφάρας τόνισε ότι δεν απειλούνται, προς το παρόν κατοικημένες περιοχές και ο ίδιος, που βρίσκεται στην περιοχή, είναι σε διαρκή επικοινωνία τόσο με το Αρχηγείο της Πυροσβεστικής όσο και με τον Γενικό Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας από τους οποίους έχει ζητήσει περεταίρω ενίσχυση των πυροσβεστικών δυνάμεων.

Η φωτιά κατακαίει πευκοδάσος και σε συνδυασμό με την γεωγραφία της περιοχής, αλλά και τις καιρικές συνθήκες δυσχεραίνονται οι προσπάθειες κατάσβεσής της.

Στο μεταξύ μια ακόμη πυρκαγιά είναι σε εξέλιξη κοντά στο χωριό Γεράκι Αμαλιάδας, η οποία σύμφωνα με τον Δήμαρχο Ήλιδας Κ. Χρήστο Χριστοδουλόπουλο, “δείχνει να ελέγχεται, αντίθετα με την περιοχή της Δαφνιώτισας όπου είχαμε τέσσερις εστίες φωτιάς να ξεσπούν σχεδόν ταυτόχρονα”.

Σύμφωνα με την πυροσβεστική, γύρω στις 17:00 ξέσπασαν δύο πύρινα μέτωπα σε δασική έκταση μεταξύ των περιοχών Γεράκι και Ανάληψη, όπου υπάρχει και η ομώνυμη μονή στην Ηλεία, πολύ κοντά στην Αμαλιάδα.

Σύμφωνα με την patrisnews, αξιωματικοί της Π.Υ. μιλούν για «οργανωμένο σχέδιο εμπρηστών».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.