ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Η Ευρώπη θέλει Κυριάκο και Ούρσουλα» ανέκραξε ο Σχοινάς! - Και «Pfizer»;

Βάνδαλοι κατέστρεψαν αρχαιολογικό χώρο στη Μυτιλήνη

Βάνδαλοι κατέστρεψαν αρχαιολογικό χώρο στη Μυτιλήνη

Οργή και αγανάκτηση προκαλεί η αποκάλυψη κι άλλου κρούσματος εγκατάλειψης αρχαιολογικού χώρου. Σύμφωνα με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Λέσβου, έχουν γίνει απίστευτες καταστροφές στον – κατά τα άλλα – περιφραγμένο και κλειδωμένο αρχαιολογικό χώρο του υστερορωμαϊκού οικοδομήματος, που βρίσκεται στην αυλή του μητροπολιτικού ναού της Μυτιλήνης.

Συγκεκριμένα όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της Εφορείας Αρχαιοτήτων Λέσβου, ο μαρμάρινος στυλοβάτης του κτιρίου καταστράφηκε από έλαια, που πιθανόν οφείλονται στο άναμμα κεριών, τα οποία μαζί με διάφορα άλλα απορρίμματα, κυρίως νάιλον, εγκαταλείφθηκαν στον χώρο.

«Δυστυχώς, δεν είναι η πρώτη φορά που άγνωστοι εισέρχονται παράνομα στο συγκεκριμένο μνημείο, υπερπηδώντας την περίφραξη, παρά το γεγονός ότι έχει αναρτηθεί η σχετική απαγορευτική σήμανση. Επίσης, σε τακτική βάση τα απογεύματα εισέρχονται μικρά παιδιά, χρησιμοποιώντας τον χώρο ως γήπεδο ποδοσφαίρου, παρά τη συνεχή ενημέρωση από τους υπαλλήλους της Εφορείας Αρχαιοτήτων.

Για τα περιστατικά στον χώρο του υστερορωμαϊκού οικοδομήματος έχει ήδη ενημερωθεί η Αστυνομική Διεύθυνση Μυτιλήνης, ενώ για το πλέον πρόσφατο η Εφορεία προβαίνει σε μήνυση κατά αγνώστων για καταστροφή αρχαίων. Επιπλέον, προκειμένου να διασφαλισθεί η ακεραιότητα του μνημείου η Εφορεία Αρχαιοτήτων Λέσβου προχωρεί στην άμεση αντικατάσταση της περίφραξης με άλλη διαφορετικού τύπου, που θα αποτρέψει παρόμοια περιστατικά στο μέλλον.

Ας σημειωθεί ότι η ανάδειξη του αρχαιολογικού χώρου του υστερορωμαϊκού οικοδομήματος και επτά χώρων ακόμη, ολοκληρώθηκε το 2015 στο πλαίσιο του έργου της ενοποίησης των αρχαιολογικών χώρων της πόλης της Μυτιλήνης. Στο πλαίσιο του έργου το μνημείο, που έχει μακραίωνη ιστορία από τον 1ο αι. μ.Χ. έως τον 6ο αι. μ.Χ., αποστραγγίστηκε, συντηρήθηκε, επανατοποθετηθήκαν τα ψηφιδωτά δάπεδα και τοποθετήθηκε μεταλλική περίφραξη και ενημερωτική πινακίδα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

πηγη: ΑΠΕ – ΜΠΕ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.