ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Ενώ η Ελλάδα βουλιάζει από τους αλλοδαπούς έρευνα υποστηρίζει πως οι Έλληνες θέλουν… κι άλλους!

Ενώ η Ελλάδα βουλιάζει από τους αλλοδαπούς έρευνα υποστηρίζει  πως οι Έλληνες θέλουν… κι άλλους!

Ενώ οι κοινωνίες των νησιών του του ανατολικού Αιγαίου έχουν φτάσει στα όριά τους, όπως και πολλές στην περίφημη ενδοχώρα και με τη δολοφονία του 25χρονου Νικόλα στου Φιλοπάππου από τρεις αλλοδαπούς να είναι ακόμη πρόσφατη, έρευνα θέλει 7 στους 10 έλληνες να τάσσονται υπέρ της υποδοχή και άλλων «προσφύγων»!

Το συγκεκριμένο αμφιλεγόμενο συμπέρασμα προκύπτει με βάση δημοσκόπηση του ινστιτούτου Pew Research Center, που διενεργήθηκε το διάστημα Μαΐου – Ιουνίου.

Ενδιαφέρον έχουν τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης σε Ελλάδα και Ιταλία, που αποτελούν τις δύο βασικές πύλες εισόδου στην Ευρώπη.

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση η πλειοψηφία των ερωτηθέντων τάσσεται υπέρ της υποδοχής προσφύγων: στην Ελλάδα υπέρ τάσσεται το 69% (και κατά το 27%) ενώ στην Ιταλία το ποσοστό υποχωρεί στο 56% (κατά, το 32%).

Σε ευρωπαϊκό επίπεδο, παρά την άνοδο εθνικιστικών και αντιμεταναστευτικών κομμάτων, η δημοσκόπηση δείχνει ότι το 80% των ενηλίκων στην Ισπανία, την Ολλανδία, τη Γερμανία και τη Σουηδία συμφωνούν με τη φιλοξενία προσφύγων, αλλά βέβαια δεν κάμει καμία αναφορά στους παράνομους μετανάστες οι οποίοι αποτελούν το 70% και άνω των αλλοδαπών που έρχονται στην Ελλάδα.

Υψηλά είναι επίσης τα ποσοστά στη Γαλλία (79%) και το Ηνωμένο Βασίλειο (74%).

Η Ουγγαρία είναι η χώρα με το μικρότερο ποσοστό αποδοχής και δικαίως.

Όπως ίσως αναμενόταν η χώρα με το μικρότερο ποσοστό αποδοχής είναι η Ουγγαρία (32%), πολύ μακριά από την Πολωνία όπου σχεδόν ένας στους δύο (49%) δέχεται να φιλοξενήσει η χώρα του πρόσφυγες.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Αν και το 92% των Ελλήνων επικρίνουν την Ευρωπαϊκή Ένωση για τον τρόπο που χειρίστηκε την προσφυγική κρίση, περίπου 7 στους 10 (ποσοστό 69%) τάσσονται υπέρ της υποδοχής προσφύγων.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.