Ο Βασίλης Παλαιοκώστας έγραψε βιβλίο για τις αποδράσεις του και τα χρόνια του ως δραπέτης

Ο Βασίλης Παλαιοκώστας έγραψε βιβλίο για τις αποδράσεις του και τα χρόνια του ως δραπέτης

Στην κυκλοφορία βρίσκεται από σήμερα το βιβλίο του επικηρυγμένου ληστή Βασίλη Παλαιοκώστα.

Τίτλος του βιβλίου είναι «Μια Φυσιολογική Ζωή, Δράσεις και Αποδράσεις ενός Επικηρυγμένου» και σ’ αυτό, ο Βασίλης Παλαιοκώστας μιλά για τα χρόνια που βρισκόταν ως δραπέτης στα βουνά της Θεσσαλίας και της Στερεάς Ελλάδας.

Στο βιβλίο του περιγράφει, ακόμη, γεγονότα της παράνομης δράσης του όπως την απαγωγή του επιχειρηματία Χαΐτογλου αλλά και τις δύο αποδράσεις με ελικόπτερο από τις φυλακές Κορυδαλλού.

Ο επικηρυγμένος με 1 εκατ. ευρώ από την Interpol εγκληματίας εξιστορεί γεγονότα που συντάραξαν το πανελλήνιο από τη δική του οπτική γωνία.

«Η αδρεναλίνη έσπαγε κοντέρ. Όλα φαίνονταν να εξελίσσονται σε αργή κίνηση, σε μια τρισδιάστατη εικονική πραγματικότητα. Ένιωθα πως έβλεπα το κάθε γύρισμα του έλικα, τον κάθε κόκκο άμμου που πεταγόταν στον αέρα και αισθανόμουν το κάθε κύμα ήχου να χτυπά τα τύμπανα των αυτιών μου. Για μερικά δεύτερα το ελικόπτερο έμεινε να αιωρείται ένα μέτρο πάνω απ’ τη γη μέχρι να μπούμε και αμέσως ξεκίνησε την άνοδο με ακόμη πιο θορυβώδη τρόπο. Σε λίγο, αφήναμε πίσω μας το κτιριακό συγκρότημα του Κορυδαλλού, πετώντας προς τη γλυκιά ελευθερία», γράφει σχετικά με την απόδραση ο Βασίλης Παλαιοκώστας στο βιβλίο του.

«Το χρήμα για εμάς είχε αξία μόνο όσον αφορά την κάλυψη των εξόδων που μας χρειάζονταν για να διατηρούμε την ελευθερία μας (που δεν ήταν λίγα). Τέτοια έξοδα μπορούσαν να καλυφθούν από μια ληστεία τράπεζας το χρόνο, αν δεν είχαμε σκοπό να το κουνήσουμε απ’ την Ελλάδα. Η απαγωγή επιλέχθηκε ακριβώς γιατί είχαμε αποφασίσει να την εγκαταλείψουμε για πάντα», αναφέρει σχετικά με την απαγωγή του επιχειρηματία Χαΐτογλου

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο Παλαιοκώστας αναφέρει στο βιβλίο του πως η ΕΛ.ΑΣ προσπάθησε να του φορτώσει μια σειρά από εγκλήματα που ουδέποτε διέπραξε. «Ό,τι άλλο έχει να κάνει με ένοπλη ληστεία και κατηγορήθηκα (τράπεζες, σούπερ μάρκετ, ΟΤΕ, ΕΛΤΑ κλΠ) ήταν πλεκτάνες – χρεώματα της Ελ.ΑΣ! Έως και τώρα δεν έχω διαπράξει ποτέ ένοπλη ληστεία σε οποιονδήποτε άλλον οργανισμό πέρα από τράπεζες. Κυριολεκτώ! Δεν ξόδεψα την περισσότερη ζωή μου για να υπηρετώ το ψέμα. Δυστυχώς σε κοινωνίες που βασιλεύει το ψέμα, μόνο αν είσαι καταζητούμενος μπορεί να ακούσεις αλήθειες».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.