ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Συμφωνούμε με τον «γίγαντα» Βαγγέλη: Αλλά να πάνε πρώτα τα παιδιά του στην πρώτη γραμμή!

Θράσος Γκρουέφσκι: “Η κρίση βολεύει τους Έλληνες”

Θράσος Γκρουέφσκι: “Η κρίση βολεύει τους Έλληνες”

Ο πρωθυπουργός της πΓΔΜ Νίκολα Γκρούεφσκι ισχυρίστηκε ότι η Ελλάδα εκμεταλλεύεται την οικονομική κρίση στην οποία βρίσκεται για να μην επιλύσει το ζήτημα της ονομασίας.

«Η οικονομική κρίση βολεύει τον νότιο γείτονα μας, καθώς τη χρησιμοποιεί, ώστε να μην επιλυθεί το πρόβλημα της ονομασίας» είπε ο Ν. Γκρούεφσκι χθες το βράδυ, σε ομιλία του στην πόλη Στιπ.

Αναφέρθηκε στις προσπάθειες της κυβέρνησής του να ενταχθεί η χώρα στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ, και όπως υποστήριξε, κατά την περίοδο 2007-2009, εκπλήρωσε όλες τις προϋποθέσεις προς την κατεύθυνση αυτή και πέρασε σχετικούς νόμους, που απαιτούνται από την ΕΕ.

«Επιδείξαμε μεγάλη διάθεση, ώστε να ενταχθούμε στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ, όμως είναι εξαιρετικά σημαντικό το πώς θα επιλυθεί το ζήτημα του ονόματος.

Θα παλέψουμε για την επίλυση του προβλήματος αυτού, χωρίς να ξεπουλήσουμε τα εθνικά συμφέροντα μας και πάντοτε με τα μάτια ανοιχτά.

Στο τέλος, ο λαός θα είναι αυτός που θα αποφασίσει (σσ διεξαγωγή δημοψηφίσματος)» πρόσθεσε ο πρωθυπουργός της πΓΔΜ.

Εξάλλου, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης της χώρας, αρμόδιος για ζητήματα ευρωπαϊκής ενσωμάτωσης, Φατμίρ Μπεσίμι (προέρχεται από το αλβανικό κόμμα DUI του Αλί Αχμέτι),

μετά την επίσκεψη εργασίας που πραγματοποίησε στις Βρυξέλλες, εκτίμησε πως αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει συναίνεση στην ΕΕ, ώστε να χορηγηθεί στην ΠΓΔΜ ημερομηνία έναρξης ενταξιακών διαπραγματεύσεων.

«Δεν θέλουμε να διαμορφώσουμε προσδοκίες που δεν είναι αντικειμενικές όσον αφορά το αν η “Μακεδονία” θα λάβει ημερομηνία από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο στην επικείμενη Σύνοδο Κορυφής.

Αντικειμενικά, δεδομένου του γεγονότος ότι δεν έχει ακόμα επιλυθεί το θέμα της ονομασίας με την Ελλάδα και τα ανοιχτά ζητήματα με τη Βουλγαρία, δεν υπάρχει συναίνεση από τα μέλη της Ένωσης για καθορισμό ημερομηνίας έναρξης των ενταξιακών διαπραγματεύσεων της χώρας με την ΕΕ» δήλωσε.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.