Τούρκος υπουργός από την Αθήνα απαιτεί να σταματήσει η κατάληψη στον Βοτανικό!

Τούρκος υπουργός από την Αθήνα απαιτεί να σταματήσει η κατάληψη στον Βοτανικό!

Παρέμβαση σε εσωτερικές υποθέσεις της Ελλάδας επιχείρησε ο Τούρκος υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Τουρκίας, Ομέρ Τσελίκ, ο οποίος ουσιαστικά απαίτησε να σταματήσει η κατάληψη Ελλήνων πολιτών στον Βοτανικό και  κατά δεύτερον προειδοποίησε την ελληνική κυβέρνηση ότι «θύλακες γκιουλενιστών δρουν στη Δυτ. Θράκη».

 «Ξέρουμε πως δραστηριοποιούνται για να διαιρέσουν την τουρκική κοινότητα στη δυτική Θράκη», δήλωσε σε δημοσιογράφους ο κ. Τσελίκ μετά τις συναντήσεις που είχε στην Αθήνα με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και τον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Κοτζιά.

Επισήμανε πως η τουρκική πλευρά παραμένει έντονα ευαισθητοποιημένη όσον αφορά τα ζητήματα της τουρκικής κοινότητας στην περιοχή και προειδοποίησε πως οι γκιουλενιστές μπορεί να επιχειρήσουν να διασπείρουν περαιτέρω ταραχές στους «ανάμεσα στους συμπατριώτες μας και την κοινότητά μας».

Η Τουρκία θεωρεί πως ο 75χρονος ιμάμης Γκιουλέν είναι ο εγκέφαλος πίσω από το αποτυχημένο πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου και θεωρεί το ισλαμικό φιλανθρωπικό τάγμα του τρομοκρατική οργάνωση.

Ο τούρκος υπουργός ρωτήθηκε και για την κατάληψη του χώρου όπου θα ανεγερθεί το τέμενος στον Βοτανικό, όπου συμμετέχουν και άτομα με στολές παραλλαγής, εκφράζοντας την έντονη ενόχληση της Άγκυρας και, εμμέσως, την «προσδοκία» της ότι το ζήτημα θα λυθεί.

«Το να οικοδομήσει κανείς πλουραλισμό σε μία ευρωπαϊκή πρωτεύουσα συμβάλει στην εσωτερική και κοινωνική ειρήνη. Ποτέ δεν θα δεχτούμε δράσεις παρά μόνο αυτές που συνεισφέρουν στην κοινωνία μέσα στους νόμους της κάθε χώρας», είπε.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Δυστυχώς οι πολιτικές των τζαμιών και των ανοικτών συνόρων οδηγούν σε αυτά τα θλιβερά αποτελέσματα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.