Τουρκικά δημοσιεύματα εναντίον του Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου

Τουρκικά δημοσιεύματα εναντίον του Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου

Ο Αρχιεπίσκοπος Ελλάδος μπήκε επίσημα στο στόχαστρο του τουρκικού τύπου για την δήλωση του με την οποία ζητά «να μην βιαστούμε για την ανέγερση τεμένους στην Αθήνα», προσθέτοντας ότι έχει σοβαρές ανησυχίες σχετικά με την κατασκευή του οικοδομήματος αυτού.

Η η τουρκική εφημερίδα γράφει ότι, “μιλώντας σε μια πανεθνική μετάδοση τηλεοπτικού καναλιού, ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, δήλωσε ότι τα πρόσφατα γεγονότα έχουν αλλάξει τις απόψεις του σχετικά με την ανέγερση τεμένους στην Αθήνα, αναφερόμενος στην πρόσφατη εισροή προσφύγων και τις σεχταριστικές συγκρούσεις σε όλες τις χώρες της Μέσης Ανατολής”.

Ο ίδιος προέτρεψε τις ελληνικές αρχές να περιμένουν μέχρι η εικόνα γίνει «σαφέστερη» σχετικά με την κατάσταση των μουσουλμάνων στην Αθήνα, πριν από την ανάληψη οποιασδήποτε κατασκευής, και γνωρίζοντας κατά πόσο οι οι πρόσφυγες θα γίνουν μόνιμοι ή θα μετακινηθούν εκτός Ελλάδος.

Ο Αρχιεπίσκοπος, βρίσκεται πλέον στο στόχαστρο της Τουρκίας από την στιγμή που δήλωσε ότι τα τζαμιά θα μπορούσαν να αποτελέσουν κέντρα φονταμενταλιστικών ομάδων, εκφράζοντας παράλληλα την ανησυχία του ότι η Ελλάδα γίνεται «όλο και λιγότερο Χριστιανική και ελληνική».

Οι Τούρκοι επισημαίνουν ότι “ακροδεξιές ομάδες φορώντας στρατιωτική ενδυμασία ελέγχουν την περιοχή στο Βοτανικό, απαγορεύοντας την είσοδο στον οποιοδήποτε”.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η εφημερίδα που παίρνει γραμμή πλέον ξεκάθαρα από τον Ερντογάν σημειώνει ότι η Αθήνα παραμένει ως η μόνη πρωτεύουσα στην Ευρώπη χωρίς επίσημο τζαμί, ακόμα κι αν σε αυτή διαβιούν αρκετές εκατοντάδες χιλιάδες μουσουλμάνοι.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.