ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Μας κοροϊδεύουν; Τα Σκόπια «διαβεβαιώνουν» τον Ν.Κοτζιά ότι δεν έχουν … «αλυτρωτικές διαθέσεις»

Μας κοροϊδεύουν; Τα Σκόπια «διαβεβαιώνουν» τον Ν.Κοτζιά ότι δεν έχουν … «αλυτρωτικές διαθέσεις»

Σκοπιανή αντίδραση είχαμε στις αναφορές του Έλληνα υπουργού Εξωτερικών «για αλυτρωτικές διαθέσεις» των Σκοπίων, στην ομιλία του τη Δευτέρα στο ΕΒΕΑ που διοργάνωσε η Κίνηση ΠΡΑΤΤΩ.

Ο Νίκος Κοτζιάς τόνισε ότι στο θέμα του ονόματος των Σκοπίων το πρόβλημα βρίσκεται στις αλυτρωτικές διαθέσεις που δείχνει η επιμονή στο όνομα «Μακεδονία».

Τα σκοπιανά πρακτορεία ειδήσεων MIA και META και σκοπιανές ιστοσελίδες αναφέρονται σε «αντίδραση» του Υπουργείου Εξωτερικών των Σκοπίων σχετικά με όσα ανέφερε ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς.

Το κείμενο της σχετικής «αντίδρασης», όπως απεστάλη στα ΜΜΕ των Σκοπίων, έχει ως εξής:

«Εννοείται ότι δεν υπάρχει καμία βάση για φόβους στην Ελλάδα από οποιοδήποτε “μακεδονικό” αλυτρωτισμό. Η προώθηση μίας τέτοιας αντίληψης εξυπηρετεί τον στόχο της απόσπασης της προσοχής από την πραγματική παρεμπόδιση της διαδικασίας ευρωπαϊκής ένταξης της “Δημοκρατίας της Μακεδονίας”, ιδιαίτερα μετά την ετυμηγορία του Διεθνούς Δικαστηρίου Δικαιοσύνης, το 2011.

»Από “μακεδονικής” πλευράς, θεωρούμε ότι στο πλαίσιο της διαδικασίας των μέτρων οικοδόμησης εμπιστοσύνης, πρέπει να βρεθεί μια λύση για όλες τις πηγές της δυσπιστίας στις δύο πλευρές.

»Ο αλυτρωτισμός δεν είναι χαρακτηριστικό της “Δημοκρατίας της Μακεδονίας”, που συνεχώς τάσσεται υπέρ της περιφερειακής συνεργασίας. Εκτιμούμε ότι το ίδιο θα πρέπει να γίνει αποδεκτό και από

το νότιο γείτονά μας».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Πηγή: tribune.gr 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.