Η Σημαία είναι δικαίωμα όλων – Μόνο η Ηγεσία είναι προνόμιο των Αρίστων

Η Σημαία είναι δικαίωμα όλων – Μόνο η Ηγεσία είναι προνόμιο των Αρίστων

Πολύ θόρυβο δημιούργησαν τα ΜΜΕ των «εκσυγχρονιστών» και του «μνημονιακού τόξου» για το θέμα της τροποποίησης του δικαιώματος των μαθητών του Δημοτικού να κρατάνε την Σημαία στις παρελάσεις των Εθνικών Επετείων (συμπεριλαμβάνονται και οι Επέτειοι απελευθερώσεως της εκάστοτε ελληνικής πόλης).

Καταρχήν να διευκρινίσουμε ότι διαφωνούμε ρητά, κάθετα και απόλυτα με το 99% των κινήσεων του υπουργού Παιδείας Κ.Γάβρογλου στην Παιδεία αλλά στο ζήτημα της Σημαίας το pronews.gr, που έχει έναν λόγο παραπάνω σε αυτά τα θέματα:

ΜΜΕ που επιβράβευαν και αναδεικνύουν πολιτικούς τύπου Θ.Πάγκαλου που δήλωναν «να πούμε ότι ο αέρας πήρε την Σημαία στα Ίμια και να παραδώσουμε το νησί στους Τούρκους» απλά δεν δικαιούνται δια να ομιλούν για το αντικείμενο αυτό.

Η θέση μας είναι σαφής και ξεκάθαρη

1) Η Σημαία ανήκει σε όλους δεν είναι προνόμιο των Αρίστων

2) Οι Σημαιοφόροι σε όλους τους πολέμους του Eλληνικού Στρατού ήταν απλοί στρατιώτες και όχι αξιωματικοί ή υπαξιωματικοί (και είχαν πάντοτε τις μεγαλύτερες απώλειες καθώς αποτελούσαν στόχο των εχθρικών βολών)

3) Αν δεν εμποτιστεί με τα εθνικά ιδανικά και την υπερηφάνεια του να σηκώνει την ελληνική Σημαία ακόμα και ο μέτριος μαθητής τότε του δημιουργείται «εθνικό έλλειμμα» μέσα στην ψυχή του και μια κακή εντύπωση ότι η Πατρίδα επενδύει μόνο στους Αρίστους και όχι σε όλους τους Έλληνες.

4) Στα 12 χρόνια μαθητικής ζωής έχουμε 24 Επετείους, 12 επετείους 28ης Οκτωμβρίου και 12 επετείους 25ης Μαρτίου (συν τις Επετείους απελευθέρωσης των εκάστοτε ελληνικών πόλεων), κανονικά θα έπρεπε να δημιουργηθεί «Φάκελος Σημαιοφόρου» και οποιοσδήποτε είχε διατελέσει μια χρονιά να αποκλείεται στην επόμενη ώστε να έχουν πιθανότητα όσο γίνεται περισσότεροι μαθητές να γίνουν Σημαιοφόροι.

5) Για τους Άριστους πρέπει να δημιουργηθούν άλλοι τρόποι επιβράβευσης.

Είναι λάθος που τους έδιναν μόνο την Σημαία. Να υπάρχει η ειδική επιβράβευση του διμοιρίτη είτε είναι ψηλοί είτε είναι κοντοί.

Γιατί μόνο ψηλούς επιλέγουν

Όλοι θα ξέρουν ποιος είναι ο άριστος και θα ηγείται της ομάδας.

6) Να προσθέσουμε και κάτι ακόμα. Στο Δημοτικό η συντριπτική πλειοψηφία των παιδιών έχουν άριστη βαθμολογία. Με ποιο κριτήριο δηλαδή επιλέγονταν Σημαιοφόρος;

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η Σημαία είναι δικαίωμα όλων των Ελλήνων. Η Ηγεσία κατακτάται μόνο από τους Αρίστους.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.