Η Μέκκα «σπάει» τα σύνορα Σαουδικής Αραβίας- Κατάρ

Η Μέκκα «σπάει» τα σύνορα Σαουδικής Αραβίας- Κατάρ

Παρόλο που συνεχίζεται η διαμάχη που έχει δημιουργήσει ένταση μεταξύ των δύο χωρών από τον Ιούνιο, η Σαουδική Αραβία θα υποδεχθεί πολίτες του Κατάρ στο ετήσιο προσκύνημα (χατζ) φέτος στη Μέκκα, την ιερότερη πόλη των μουσουλμάνων.

Το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων SPA μετέδωσε ότι το συνοριακό σημείο διέλευσης στην Σαλβά θα ανοίξει για Καταριανούς που έρχονται για προσκύνημα, χωρίς να χρειαστούν ηλεκτρονικές άδειες διέλευσης.

Η Σαουδική Αραβία, η Αίγυπτος, το Μπαχρέιν και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα επέβαλαν κυρώσεις στο Κατάρ και διέκοψαν κάθε μεταφορική σύνδεση με τη χώρα, κατηγορώντας τη Ντόχα για υποστήριξη τρομοκρατίας, κάτι που φυσικά η πλευρά του Κατάρ αρνείται.

Η δήλωση ότι θα επιτραπεί η διέλευση σε προσκυνητές, όχι μόνο όσων έρχονται οδικώς αλλά και όσων φθάνουν στα δύο αεροδρόμια του σαουδαραβικού βασιλείου με πτήσεις από άλλες χώρες, έγινε μετά τη συνάντηση του διαδόχου της Σαουδικής Αραβίας, πρίγκηπα Μοχάμεντ Μπιν Σαλμάν, και του καταριανού σεΐχη, Αμπντάλα Μπιν Αλί Μπιν Αμπντάλα Μπιν Τζασίμ Αλ Θάνι.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Το Κατάρ είχε κατηγορήσει τους Σαουδάραβες ότι πολιτικοποίησαν το ιερό προσκύνημα – που αποτελεί θρησκευτική υποχρέωση τουλάχιστον μια φορά στη ζωή κάθε μουσουλμάνου – και τον περασμένο μήνα απευθύνθηκε στον ειδικό απεσταλμένο των Ηνωμένων Εθνών για θρησκευτικές ελευθερίες, εκφράζοντας την ανησυχία του για τα εμπόδια που θα αντιμετωπίσουν όσοι Καταριανοί θέλουν να ταξιδέψουν στη Μέκκα φέτος.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.