Εναντίον ρωσικών και σερβικών μαχητικών θέτει την ΠΑ το ΝΑΤΟ για την «προστασία» του Μαυροβουνίου

Εναντίον ρωσικών και σερβικών μαχητικών θέτει την ΠΑ το ΝΑΤΟ για την «προστασία» του Μαυροβουνίου

Eναντίον των σερβικών Mig-29 SMT και των ρωσικών μαχητικών έθεσε το ΝΑΤΟ τα μαχητικά της ΠΑ αφού θα αναλάβουν από κοινού με την ιταλική Αεροπορία την προστασία του εναέριου χώρου του Μαυροβουνίου.

Το ανακοίνωσε ο ίδιος ο Μαυροβούνιος ΥΠΑΜ Predrag Boskovic

Όπως είπε ο ίδιος ο Boskovic στον ρεπόρτερ του μαυροβούνιου καναλιού RTCG όσον αφορά τον έλεγχο του εναέριου χώρου «η υπογραφή της συμφωνίας είναι καθοδόν» με την Συμμαχία και τα μέλη της Ελλάδα και Ιταλία

«Είναι ειδικά η Ελλάδα και η Ιταλία που θα κάνουν τις εναέριες περιπόλους καθώς το κάνουν πολλά χρόνια τώρα και αυτό δεν μας κοστίζει τίποτα»

Αυτό είναι αλήθεια στο Μαυροβούμνιο δεν κοστίζει τίποτα αλλά στην Ελλάδα κοστίζει λιγότερη διαθεσιμότητα μαχητικών, καύσιμα, ανταλλακτικά και το κυριότερο την θέτει εναντίον τον ομόδοξων φυσικών συμμάχων της που είναι η Ρωσία και η Σερβία.

Δύο χώρες που οι λαοί τους είναι φιλικά διακείμενοι στον ελληνικό εδώ και αιώνες. Αρκεί κάποιος να πάει στην Σερβία και να δηλώσει ελληνική ταυτότητα για να το καταλάβει αυτό. Το ίδιο φυσικά ισχύει και για το Μαυροβούνιο.

Το ΝΑΤΟ κατάφερε να διχάσει τους ορθόδοξους λαούς

Η Βουλή του Μαυροβουνίου τιςνπροηγούμενες ημέρες ενέκρινε μια σειρά συμφωνιών που οριοθετούν την συμμετοχή της χώρας στο NATO.

Το Μαυροβούνιο επισήμως εντάχθηκε στο ΝΑΤΟ τον περασμένο Ιούνιο ως το 29ο μέλος

Ο Boskovic είπε επίσης ότι οι υποχρεώσεις προς την Συμμαχία κοστίζουν συνολικά 475,000 ευρώ και εκτίμησε ότι «είναι πολύ πιο φθηνό σύστημα για το κράτος» αλλά πολύ ακριβό για την Ελλάδα τελικά

«Ο μαυροβούνιος Στρατός είναι απολύτως έτοιμος για την ένταξή του στο ΝΑΤΟ και ο περαιτέρω εκμοντερνισμός του είναι κρίσιμης σημασίας»

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Το Μαυροβούνιο δεν διαθέτει μαχητικά και έχει κρατήσει μόνο 16 ελικόπτερα για να προστατεύει τους ουρανούς σε χαμηλό υψόμετρο όπως είπε ο Μαυροβούνιος ΥΠΑΜ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.