ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Κατάληψη σε Γυμνάσιο των Χανίων για την τοποθέτηση αλβανικής σημαίας δίπλα σε ελληνική (φωτό)

Κατάληψη σε Γυμνάσιο των Χανίων για την τοποθέτηση αλβανικής σημαίας δίπλα σε ελληνική (φωτό)

Αναστάτωση έχει προκληθεί στα Χανιά, μετά από ένα περιστατικό που συνέβη στο 1ο Γυμνάσιο Ελευθερίου Βενιζέλου. Η ελληνική σημαία κατέβηκε από τον ιστό της, και τοποθετήθηκε δίπλα σε μια αλβανική σημαία, στον προαύλιο χώρο του σχολείου.

Οι εικόνες κάνουν τον γύρο του διαδικτύου και οι πολίτες έχουν ξεσηκωθεί, με το θέμα να παίρνει μεγάλες διαστάσεις.

Όπως είπε ο διευθυντής της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στα Χανιά, κ. Στέλιος Ζερβάκης, από την Αλβανική Κοινότητα Χανίων έχει υπάρξει αίτημα για την διδαχή της αλβανικής γλώσσας σε παιδιά δεύτερης και τρίτης γενιάς, τα οποία ζουν στα Χανιά και τα οποία δεν την γνωρίζουν.

Το αίτημα έγινε δεκτό από τις αρμόδιες αρχές και τη σχολική επιτροπή του δήμου Χανίων και χθες, θα ξεκινούσαν τα μαθήματα σε συγκεκριμένη αίθουσα του σχολείου παρουσία εκπροσώπων, σύμφωνα με πληροφορίες του Αλβανικού Προξενείου και των τοπικών αρχών.

Για το λόγο αυτό υπάρχει και η αλβανική με την ελληνική σημαία έξω από αίθουσα του σχολείου, στην οποία μάλιστα θα πραγματοποιούνταν την Κυριακή για πρώτη φορά τα συγκεκριμένα μαθήματα, τα οποία γίνονται και σε άλλα σχολεία των Χανίων.

Πάντως, όπως τόνισε ο κ. Ζερβάκης, αν έχει συμβεί κάτι διαφορετικό, με σημαία που έχει κατέβει για διαφορετικό λόγο από τον ιστό θα ερευνηθεί.

Εν τω μεταξύ, με αφορμή τη συγκεκριμένη δράση του σχολείου, έχει ξεκινήσει κατάληψη, με το σύλλογο γονέων και κηδεμόνων και το 15μελές να αποφασίζουν την παύση των μαθημάτων.

Η ανακοίνωση για την κατάληψη:

«Αγαπητοί γονείς κηδεμόνες καθηγητές και συμμαθητές,

Την Κυριακή 21 Ιανουαρίου μέλη από το 15μελες συμβούλιο του σχολείου βρέθηκαν στο χώρο του σχολείου τυχαία και βρήκαν το σχολείο ανοικτό και μάλιστα αλβανικής καταγωγής άτομα να είναι μέσα στο χώρο. Όπως ενημερώθηκαν από τον Διευθυντή, ο οποίος ήταν παρόν, αυτά τα άτομα θα φιλοξενούνται στο σχολείο κάθε Κυριακή για την διδαχή της αλβανικής γλώσσας. Για αυτήν την φιλοξενία δεν είχαν ενημερωθεί ούτε η μαθητική κοινότητα ούτε και ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων. Θέλουμε να τονίσουμε ότι η αιτία της κατάληψης δεν ήταν η άγνοια μας για την πράξη αλλά το γεγονός ότι η ελληνική σημαία είχε κατέβει από τον ιστό και είχε τοποθετηθεί ανάποδα δίπλα από την αλβανική. Εμείς θεωρούμε αυτή την πράξη ευθαρσής και προσβλητική. Επιθυμούμε την απομάκρυνση αυτόν τον συγκεκριμένων ατόμων από τον σχολικό χώρο και ενημερώνουμε ότι οι καταλείψεις θα συνεχιστούν ωσότου πραγματοποιηθεί το αίτημα μας.

Επιπλέον θέλουμε να αποφύγουμε την οποιαδήποτε παρεξήγηση με τους συμμαθητές μας αλβανικής καταγωγής που φοιτούν στο σχολείο μας και τις οικογένειες τους , αναφερόμαστε σε συγκεκριμένο γεγονός και άτομα

Με εκτίμηση ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων,

το Δεκαπενταμελές Συμβούλιο του Σχολείου»

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Πηγή: zarpanews.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.