Όλα έτοιμα για το μεγάλο συλλαλητήριο των Αθηνών παρά τις απειλές από… Ρουβίκωνες

Όλα έτοιμα για το μεγάλο συλλαλητήριο των Αθηνών παρά τις απειλές από… Ρουβίκωνες

Παρά τις απειλές από… Ρουβίκωνες και την σιγή επί του θέματος από την κυβέρνηση το συλλαλητήριο για την Μακεδονία θα διεξαχθεί κανονικά.

Έγκριση της αρμόδιας … αρχαιολογικής υπηρεσίας, ζήτησε ο δήμος Αθηναίων από τη Συντονιστική Επιτροπή του συλλαλητηρίου της Κυριακής στην πλατεία Συντάγματος, για το θέμα της ονομασίας των Σκοπίων.

Την Τετάρτη, μέλη της Συντονιστικής Επιτροπής, ολοκλήρωσαν τον φάκελο με όλα τα αναγκαία δικαιολογητικά που ζήτησαν οι αρμόδιες υπηρεσίες του δήμου Αθηναίων, ώστε να μην υπάρξει κανένα απολύτως πρόβλημα με τη σχετική αδειοδότηση.

Το μεσημέρι της Πέμπτης εκπρόσωποι της Συντονιστικής Επιτροπής, θα παραχωρήσουν συνέντευξη τύπου στα ΜΜΕ, σε κεντρικό ξενοδοχείο των Αθηνών, ανακοινώνοντας τους ομιλητές που θα πάρουν το λόγο στην κεντρική εξέδρα, που θα στηθεί στο κάτω μέρος της πλατείας Συντάγματος από το απόγευμα του Σαββάτου.

Κεντρικός ομιλητής, εκτός απροόπτου, θα είναι ο κορυφαίος μουσικοσυνθέτης κ.Μίκης Θεοδωράκης. Ο κ.Θεοδωράκης χαρακτήρισε τα συλλαλητήρια «ιστορικής σημασίας» και «κουτόχορτο» τις παραχωρήσεις του Σκοπιανού πρωθυπουργού Ζόραν Ζάεφ -μετονομασία αεροδρομίου και αυτοκινητοδρόμου- στο Νταβός. «θα έρθει, δεν τον φοβίζει τίποτα άλλο, δεν κρατιέται» λέει το μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής κ.Μιχάλης Πατσίκας για την παρουσία Θεοδωράκη.

Εκ μέρους της Συντονιστικής Επιτροπής, το λόγο θα πάρει η συντονίστρια των Παμμακεδονικών Ενώσεων Υφηλίου Νίνα Γκατζούλη, ενώ ο μητροπολίτης Σύρου Δωρόθεος, θα διαβάσει σχετική ανακοίνωση της ΔΙΣ για το θέμα των Σκοπίων, περιστοιχιζόμενος από τους μητροπολίτες Δράμας, Παύλο και Χίου, Μάρκο. Σύντομους χαιρετισμούς , θα απευθύνουν, όπως συνέβη και στην Θεσσαλονίκη, εκπρόσωποι Ομοσπονδιών Ποντίων, Βλάχων, Σαρακατσάνων, Θρακιωτών κ.α. ενώ έντονη θα είναι και η παρουσία Κρητών. Βέβαιη θεωρείται -για συμβολικούς λόγους- και η παρουσία απογόνων Μακεδονομάχων στην κεντρική εξέδρα

Οι διοργανωτές αισιοδοξούν πως θα υπάρξει μαζική συμμετοχή του κόσμου, που θα συρρεύσει στην Αθήνα από ολόκληρη τη χώρα, μιλώντας ευθέως για εικόνες αντίστοιχες με εκείνες του 1992 στο Πεδίον του Άρεως, όταν πραγματοποιήθηκε το πρώτο συλλαλητήριο για την Μακεδονία στην πρωτεύουσα.

Ο αριθμός των λεωφορείων, που θα μεταφέρουν διαδηλωτές στην Αθήνα, μεγαλώνει συνεχώς στη σχετική στη λίστα που έχει κοινοποιηθεί στο επίσημο facebook event της διοργάνωσης («Συλλαλητήριο για τη Μακεδονία στην Αθήνα | 4 Φεβρουαρίου 2018»). Έως το απόγευμα της Τετάρτης ο αριθμός ξεπέρασε τα 1000 λεωφορεία και η Συντονιστική Επιτροπή θεωρεί βέβαιο πως θα αυξηθεί ακόμη περισσότερο έως την Κυριακή και θα ξεπεράσει κατά πολύ το πλήθος του συλλαλητηρίου της Θεσσαλονίκης.

Μικροφωνικές εγκαταστάσεις να αναμένεται να στηθούν εκτός από την πλατεία Συντάγματος και στην οδό Ακαδημίας, την Πανεπιστημίου, τη Σταδίου, έως και το ύψος της πλατείας Κλαυθμώνος και παράλληλα στη Βασιλίσσης Σοφίας, έως το ύψος του Πολεμικού Μουσείου, αλλά και από την άλλη πλευρά, έως τις αρχές της λεωφόρου Συγγρού.

Τα μέλη της Συντονιστικής Επιτροπής, δεν δείχνουν να προβληματίζονται από τον «πόλεμο» που δέχονται τις τελευταίες μέρες από κυβερνητικά στελέχη και φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ που τους στοχοποιούν ως «ακροδεξιούς» και «συνοδοιπόρους» με την Χρυσή Αυγή, ούτε και από απειλές όπως αυτές ιδρυτικού μέλους του Ρουβίκωνα που έγραψε ότι την Κυριακή «μπορεί να χυθεί αίμα». Αρκούνται να σχολιάσουν καυστικά, πως «την απάντηση άπαντες θα τη λάβουν την Κυριακή, από τον κόσμο».

Το συλλαλητήριο της Κυριακής συντονίζουν και συντονίζουν :
Παμμακεδονικές Ενώσεις Η.Π.Α., Aυστραλίας, Καναδά, Ευρώπης
Μακεδονικά Σωματεία Αφρικής
Πανελλήνια Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Μακεδόνων
International Hellenic Association
Ελληνοαμερικάνικο Εθνικό Συμβούλιο
Μακεδονικοί Σύλλογοι Αθηνών
Ομογενειακές Οργανώσεις ανά τον κόσμο
Ένωση Πολιτιστικών Φορέων Θεσσαλονίκης

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Επιπλέον συμπαρίστανται :
Ένωση απόστρατων Αξιωματικών Στρατού (Ε.Α.Α.Σ.)
Ένωση απόστρατων Αξιωματικών Ναυτικού (Ε.Α.Α.Ν.)
Ένωση απόστρατων Αξιωματικών Αεροπορίας (Ε.Α.Α.Α.)
Ελληνικό Καναδικό Εθνικό Συμβούλιο
Πανελλήνια Ομοσπονδία της Πολιτείας Φλόριντας των Η.Π.Α.
Ελληνικά Σωματεία Μείζονος Νέας Υόρκης
Ορθόδοξα Χριστιανικά Σωματεία Αθήνας
Πανελλήνια Συνομοσπονδία Σαρακατσαναίων
Πανελλήνια Ομοσπονδία Βλάχων
Πανελλήνια Ομοσπονδία Ποντιακών Σωματείων
Επιτροπή Ενημερώσεως επί των Εθνικών Θεμάτων
Σύνδεσμος Αλέξανδρος Φιλίππου Έλλην Μακεδών

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.