ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Και η Χίος με τον δικό της τρόπο στο συλλαλητήριο- Μαζεύτηκαν και βροντοφώναξαν στην πλατεία (φωτό, βίντεο)

Και η Χίος με τον δικό της τρόπο στο συλλαλητήριο- Μαζεύτηκαν και βροντοφώναξαν στην πλατεία  (φωτό, βίντεο)

Δεκάδες Χιώτες διαδήλωσαν στο νησί για την ελληνικότητα της Μακεδονίας και τη μη χρήση του όρου για την ονομασία του κρατιδίου των Σκοπίων.

Άτομα κάθε ηλικίας και πολιτικών πεποιθήσεων, ο ιερός κλήρος αλλά και εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης έδωσαν τη δική τους απάντηση στην προκλητικότητα των Σκοπίων φωνάζοντας ότι η Μακεδονία είναι μία, αδιαίρετη και ελληνική.

Από το βήμα της πλατείας Βουνακίου ο κεντρικός ομιλητής Π. Καλογεράκης αναφέρθηκε στους κινδύνους της σύνθετης ονομασίας των Σκοπίων υπογραμμίζοντας ότι ακόμα και αλλάξει το σύνταγμα των Σκοπίων, το αποτέλεσμα θα παραμείνει το ίδιο.

«Να έχουμε τον νου μας γιατί καραδοκούν χίλιοι δυο καλοθελητές, που έχουν αλλότριους σκοπούς ως προς τις εθνικές ταυτότητες των εθνών. Να καταστήσουμε σαφές ότι δεν θυσιάζουμε την ιστορική μας μνήμη και την ταυτότητα», είπε ο ίδιος.

Στην προσπάθεια να πληγούν οι Έλληνες στη γλώσσα, στη θρησκεία και στον πολιτισμό τους αναφέρθηκε από την πλευρά του αντιπεριφερειάρχης Στ. Κάρμαντζης καλώντας τις πολιτικές δυνάμεις να αποτιμήσουν καλά το μήνυμα του κόσμου.

Στο ίδιο πνεύμα ήταν και η τοποθέτηση του Μ. Βουρνού που τόνισε ότι η χρήση του όρου Μακεδονία υποδηλώνει τις αλλοτριωτικές διαθέσεις των Σκοπίων.

Χαιρετισμούς απεύθυναν ο Στ. Μιχαηλίδης καθώς και εκπρόσωποι Συλλόγων ενώ μήνυμα απέστειλε και Βουλευτής Χίου Ν. Μηταράκης.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Των ομιλιών ακολούθησε κατάθεση στεφάνων στο μνημείο ηρώων και ειρηνική πορεία στο κέντρο της πόλης.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.