Αλβανοί κυβερνητικοί: «Μετά και την συνάντηση Τσίπρα – Ζάεφ είμαστε πιο κοντά σε λύση»

Αλβανοί κυβερνητικοί: «Μετά και την συνάντηση Τσίπρα – Ζάεφ είμαστε πιο κοντά σε λύση»

Ο βουλευτής του αλβανικού κόμματος DUI (Δημοκρατική Ένωση για την Ενσωμάτωση) και κυβερνητικού εταίρου του Ζάεφ, Αρτάν Γκρούμπι δήλωσε ότι «μετά και την συνάντηση Τσίπρα – Ζάεφ, είμαστε πιο κοντά όσο ποτέ σε λύση». Η δήλωση έγινε κατά τη συνάντησή του Γκρούμπι με τον Μάθιου Νίμιτς την Κυριακή, το βράδυ.

Σύμφωνα με τον κ. Γκρούμπι και το DUI, «η τελική λύση που πρέπει να επιτευχθεί πρέπει να είναι αξιοπρεπής και αμοιβαία αποδεκτή».

«Ο συμβιβασμός πρέπει να επιτρέψει την άνευ όρων και επείγουσα ενσωμάτωση της ‘’Μακεδονίας’’ στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ, η οποία θα οδηγήσει σε βιώσιμη ειρήνη και σταθερότητα στη χώρα μας και στην περιοχή και, μαζί με συστημικές μεταρρυθμίσεις, αποτελεί προϋπόθεση για οικονομική ανάπτυξη και κοινωνική ευημερία» τόνισε ο μειονοτικός βουλευτής.

«Το DUI υποστηρίζει πλήρως τις προσπάθειες του κ. Nίμιτς και όλων των διαπραγματευτών στη διαμάχη για το όνομα με τον νότιο γείτονά μας» σημείωσε ακόμα ο Αρτάν Γκρούμπι.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Σημειώνεται ότι ο σκοπιανός πρωθυπουργός τη Δευτέρα πραγματοποιεί επίσκεψη στην Άγκυρα στην οποία θα συναντήσει και τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.