ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

ΗΠΑ: Στηρίζουν τις προσπάθειες για επίλυση του Σκοπιανού «το συντομότερο δυνατό»

ΗΠΑ: Στηρίζουν τις προσπάθειες για επίλυση του Σκοπιανού «το συντομότερο δυνατό»

Οι ΗΠΑ συνεχίζουν να στηρίζουν τις προσπάθειες για την επίλυση του ζητήματος του ονόματος της ΠΓΔΜ το συντομότερο δυνατό, υπογραμμίζει το Στέιτ Ντιπάρτμεντ ενόψει της σημερινής επίσκεψης του Νίκου Κοτζιά στα Σκόπια.

«Ελπίζουμε οι ηγέτες Ελλάδας και ΠΓΔΜ να βρουν μια κοινά αποδεκτή λύση για το ζήτημα του ονόματος το συντομότερο δυνατόν προς όφελος της ευρωατλαντικής ενσωμάτωσης, της οικονομικής ευημερίας, της ειρήνης και της ασφάλειας στην περιοχή», αναφέρεται στη δήλωση προς το πρακτορείο ειδήσεων ΜΙΑ των Σκοπίων.

Αναφορικά με το θέμα της καθιέρωσης της αλβανικής γλώσσας -που επίσης περιπλέκει τις διαπραγματεύσεις καθώς έχει φέρει σε σύγκρουση την κυβέρνηση με την αντιπολίτευση και τον πρόεδρο της χώρας Γκιόργκι Ιβάνοφ, μετά την άρνηση του τελευταίου να υπογράψει το νομοσχέδιο που ψήφισε την περασμένη εβδομάδα η βουλή της ΠΓΔΜ, η Ουάσιγκτον κάλεσε όλες τις πλευρές να συνεχίσουν να στηρίζουν τις μεταρρυθμίσεις.

«Είναι σημαντικό τοπ κοινοβούλιο να προωθήσει την ατζέντα του και να εστιάσει στις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις, τις οποίες όλα τα κόμματα έχουν πει ότι στηρίζουν. Όπως έχει πει ο πρωθυπουργός Ζόραν Ζάεφ, είναι καθήκον και ευθύνη της κυβέρνησης και των πολιτικών ηγετών να προωθήσουν τα συμφέροντα των πολιτών της χώρας», επισημαίνεται στη δήλωση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

Η Τουρκία διαβεβαιώνει τα Σκόπια ότι στηρίζει την ενταξιακή προοπτική τους στο ΝΑΤΟ

Την ίδια ώρα ο Τούρκος πρωθυπουργός Μπιναλί Γιλντιρίμ έστελνε μήνυμα στήριξης στα Σκόπια αναφορικά με το αίτημά τους για ένταξη στο ΝΑΤΟ σε συνάντησή που είχε με την υπουργό Άμυνας της ΠΓΜΔ Ραντμίλα Σεκερίνσκα, υπογραμμίζοντας ότι η χώρα του είναι «αφοσιωμένος υποστηρικτής» των Σκοπίων ως προς το θέμα αυτό.

Ανάλογες διαβεβαιώσεις έδωσε στη Σεκερίνσκα και ο επικεφαλής της τουρκικής διπλωματίας Μεχμέτ Τσαβούσογλου υπογραμμίζοντας ότι η Άγκυρα θα εκφράσει τη στήριξή της προς το αίτημα της ΠΓΔΜ σθεναρά στη συνάντηση των υπουργών του ΝΑΤΟ τον Απρίλιο και στη σύνοδο κορυφής της Συμμαχίας τον Ιούνιο.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.