Περιμένει πράξεις από την Τουρκία το Μαξίμου μετά τις προτροπές των Ευρωπαίων

Περιμένει πράξεις από την Τουρκία το Μαξίμου μετά τις προτροπές των Ευρωπαίων

Το Μέγαρο Μαξίμου είναι απολύτως ικανοποιημένο από τις παρεμβάσεις των ευρωπαίων και τις επίσημες δηλώσεις των Ζαν Κλοντ Γιούνκερ και Ντόναλντ Τουσκ, που επέκριναν την Τουρκία για την τακτική του τελευταίου διαστήματος και της ζήτησαν να σταματήσει τις προκλήσεις σε Αιγαίο και Κϋπρο.

Και μολονότι ο Ταγίπ Ερντογάν δεν φάνηκε να υιοθετεί τις προτροπές αυτές, εκτιμούν ότι η ευρωπαϊκή αποδοκιμασία θα έχει αποτελέσματα. Ειδικά για την υπόθεση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στις τουρκικές φυλακές, η αισιοδοξία για την απελευθέρωσή τους επανήλθε, αν και τα μηνύματα για τις προθέσεις των τουρκικών αρχών, παραμένουν ανησυχητικά.

Κυβερνητικές πηγές σημείωναν μετά τις δηλώσεις Γιούνκερ και Τουσκ, αλλά και τις συζητήσεις, που έγιναν στη σύνοδο της Βάρνας ότι «για πρώτη φορά η ΕΕ έστειλε σαφές μήνυμα στην Τουρκία πως δεν μπορεί να υπάρξει πρόοδος στις ευρωτουρκικές σχέσεις χωρίς πρόοδο στις σχέσεις της με την Ελλάδα και την Κύπρο».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Το Μαξίμου επιβεβαίωνε ότι ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Ντόναλντ Τουσκ και ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, έθεσαν επιτακτικά το θέμα των δύο Ελλήνων στρατιωτικών ως όρο για την πρόοδο της ευρωτουρκικής ατζέντας. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες το γεγονός ότι οι δύο Ευρωπαίοι αξιωματούχοι μόνο για αυτό το θέμα συζητούσαν με τον Τούρκο Πρόεδρο για 20 λεπτά. Η εικόνα που έχει η ελληνική κυβέρνηση είναι ότι ο Ερντογάν άφησε ανοιχτό παράθυρο για λύση χωρίς όμως να δεσμευθεί.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.