Σκοπιανό: Ολοκληρώθηκε η συνάντηση Ν. Κοτζιά, Ν, Ντιμιτρόφ και Μ. Νίμιτς στην Βιέννη

Σκοπιανό: Ολοκληρώθηκε η συνάντηση Ν. Κοτζιά, Ν, Ντιμιτρόφ και Μ. Νίμιτς στην Βιέννη

Μετά το πέρας της πολύωρης διαβούλευσης στην Αυστριακή πρωτεύουσα για το θέμα της ονομασίας των Σκοπίων ο ειδικός διαμεσολαβητής του ΟΗΕ τόνισε ότι «είμαστε αφοσιωμένοι στην προσπάθεια για την εξεύρεση λύσης στο θέμα της ονομασίας της ΠΓΔΜ».

Η σημερινή συνάντηση Κοτζιά, Ντιμιτρόφ, Νίμιτς στη Βιέννη είναι η τρίτη μετά την επανεκκίνηση των διαβουλευσεων για το θέμα της ονομασίας της ΠΓΔΜ. Είχαν προηγηθεί άλλες δύο, στις 13 Φεβρουαρίου και στις 30 Μαρτίου, με την τελευταία να έχει φιλοξενηθεί στο αυστριακό υπουργείο Εξωτερικών.

Η τελευταία τριμερής συνάντηση της 30ής Μαρτίου, που είχε διαρκέσει 6,5 ώρες, εκτιμήθηκε ως ιδιαίτερα εποικοδομητική, με τον Έλληνα υπουργό Εξωτερικών να τονίζει πως «είναι δύσκολα τα βήματα που κάνουμε, αλλά όλα τα βήματα μας φέρνουν πιο κοντά στην πιθανότητα μιας λύσης».

Η σκοπιανή ιστοσελίδα mkd σχολιάζει χαρακτηριστικά πως φαίνεται να υπάρχει πρόβλημα στις διαπραγματεύσεις.

Όπως αναφέρει η σκοπιανή ιστοσελίδα, η επόμενη συνάντηση αναμένεται στις 3 και 4 Μαΐου στη Θεσσαλονίκη.

Ο νέος γύρος των διαπραγματεύσεων ξεκίνησε στον απόηχο των αντιδράσεων που προκάλεσαν οι δηλώσεις του Γιοχάνες Χαν. Ο επίτροπος της ΕΕ έκανε λόγο για συμφωνία εντός δύο εβδομάδων μεταξύ Αθήνας και Σκοπίων για το ονοματολογικό.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Μία εκτίμηση που ο Ζόραν Ζάεφ χαρακτήρισε υπερβολικά αισιόδοξη, ενώ προκάλεσε και την έντονη αντίδραση του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών, το οποίο κάλεσε τον επίτροπο να σταματήσει να υπονομεύει τις διαπραγματεύσεις.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.