«Μακεδόνες»… από τα LIDL! – Αθίγγανοι, αλβανόφωνοι, βουλγαρόφωνοι, Σλάβοι Σκοπίων, όλοι μαζί θα λέγονται «Μακεδόνες»!

«Μακεδόνες»… από τα LIDL! – Αθίγγανοι, αλβανόφωνοι, βουλγαρόφωνοι, Σλάβοι Σκοπίων, όλοι μαζί θα λέγονται «Μακεδόνες»!

Στα Σκόπια το κλίμα είναι πανηγυρικό, για την συμφωνία που αποδέχθηκε ο Α.Τσίπρας, ο ΣΥΡΙΖΑ και το Ποτάμι.

Τα Σκόπια αποδέχθηκαν το erga omnes,αλλά ποιο απ’όλα; Η νέα ονομασία θα είναι «Βόρεια Μακεδονία», αλλά η Ελλάδα αναγνωρίζει κανονικά την εθνικότητα των «Μακεδόνων» στους αλβανόφωνους και τους σλαβόφωνους των Σκοπίων και τις άλλες μειονότητες, όπως οι αθίγγανοι, στην μεγαλύτερη εθνική υποχώρηση της νεώτερης πολιτικής της ιστορίας, ενώ επίσης αναγνωρίζει και την ύπαρξη «μακεδονικής» γλώσσας.

Ναι, καλά διαβάσατε: Το σλαβικό-βουλγαρικό ιδίωμα θα λέγεται πλέον «μακεδονική γλώσσα» με την άδεια και την «βούλα» της Ελλάδας.

Η υπόθεση αν δεν ήταν τόσο σοβαρή θα μπορούσαν οι συγκεκριμένοι «Μακεδονες» να χαρακτηριστούν και ως «Μακεδόνες από τα Lidl» μια φράση που η νεολαία χαρακτηρίζει τα οικονομικά προϊόντα δεύτερης διαλογής των γνωστών σούπερ-μάρκερ.

Η ονομασία της χώρας περιγράφεται ως Severna Makedonija στη γλώσσα των Σκοπιανών και ως North Macedonia στα αγγλικά.

Ο όρος για το erga omnes αναιρείται στην πράξη αφού δεν θα λέγονται «Σεβερνομακεδονίτες», ούτε «Βορειομακεδόνες» αλλά απλά «Μακεδόνες»!

Αυτό καθώς η εθνότητα που συμφωνήθηκε μεταξύ Τσίπρα και Ζάεφ να είναι “Mακεδονική” με περιγραφή, θα υπάρχει δηλαδή δίπλα το: Citizen of the Republic of Northern Makedonija.

Παράλληλα σε ό,τι αφορά στην γλώσσα συμφωνήθηκε πως και αυτή θα είναι “μακεδονική” με περιγραφή ότι πρόκειται για μέρος των νοτίων σλαβικών γλωσσών.

Κάπως έτσι με τη συμφωνία οι όροι Μακεδονία, Μακεδόνας και Μακεδονικός ανήκουν πλέον και στους βόρειους γείτονές μας, κάτι το οποίο δημιουργεί αντιδράσεις.

Ήδη γίνεται λόγος για εκχώρηση των όρων στους Σκοπιανούς και για αναίρεση του ergma omnes υπό την έννοια ότι τυπικά θα υπάρχει ονομασία Βόρεια Μακεδονία, αλλά ένας κάτοικος αυτής της χώρας θα είναι Μακεδόνας, θα μιλάει μια μακεδονική γλώσσα και θα εξάγει ένα προϊόν που θα είναι Μακεδονικό.

Σε αντίθεση με όλα τα παραπάνω ένας κάτοικος της βόρειας Ελλάδας είναι Έλληνας πολίτης, μιλάει την ελληνική γλώσσα και εξάγει ένα ελληνικό προϊόν. Επί της ουσίας οι όροι “Μακεδονία” , “Μακεδόνας” και “Μακεδονικός” στο μέλλον θα παραπέμπουν στο γειτονικό κράτος και όχι στην Ελλάδα, η οποία χάνει το σύνολο της μακεδονικής κληρονομιάς 2.500 ετών μέσα από αυτή την συμφωνία.

Η Μακεδονία πλέον θα είναι ένα ξένο κράτος, οι Μακεδόνες πολίτες μιας ξένης χώρας και πλέον μια καινούρια σλαβική γλώσσα θα λέγεται «μακεδονική» κάνει την εμφάνισή της.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ολα αυτά για να μπουν τα Σκόπια στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.