Δημαρχείο Έδεσσας: «Κλειστόν λόγω αλλαγής ονόματος» της Μακεδονίας σε «Νότιο Μακεδονία» από τον Α.Τσίπρα (φωτό)

Δημαρχείο Έδεσσας: «Κλειστόν λόγω αλλαγής ονόματος» της Μακεδονίας σε «Νότιο Μακεδονία» από τον Α.Τσίπρα (φωτό)

Ένα πανό στο οποίο αναγράφεται η φράση «κλειστόν λόγω αλλαγής ονόματος» αναρτήθηκε στο δημαρχείο της Έδεσσας σε μια συμβολική κίνηση διαμαρτυρίας για τη συμφωνία μεταξύ Ελλάδας – ΠΓΔΜ για το ονοματολογικό.

«Η συμβολική αυτή κίνηση ήδη έχει αγκαλιαστεί από τους πολίτες της περιοχής» ανέφερε ο δήμαρχος Έδεσσας, Δημήτρης Γιάννου, διευκρινίζοντας ότι δεν πρόκειται για κλείσιμο των υπηρεσιών του Δήμου. «Θα ήταν μεγάλη αμαρτία να προχωρήσουμε στο κλείσιμο των υπηρεσιών του Δήμου που αυτόν τον καιρό ασχολούνται με το πρόβλημα της τεράστιας καταστροφής των κερασιών. Δεν μπορούμε να λειτουργήσουμε τιμωρητικά απέναντι στους κατοίκους» σημείωσε.

Ο ίδιος επισήμανε ότι «η κίνηση αυτή δεν έχει φολκλορικό χαρακτήρα, αλλά διέπεται από ένα αίσθημα οργής, όχι καταστροφικής αλλά εποικοδομητικής οργής».

«Δεν πρέπει να διχάσουμε τους Έλληνες. Είμαστε όλοι ενωμένοι όταν πρέπει» ανέφερε και πρόσθεσε πως οι Μακεδόνες βουλευτές θα πρέπει να μελετήσουν πολύ τι θα υπογράψουν καθώς, όπως είπε, «μέσα σε αυτή τη συμφωνία υπάρχουν πράγματα που αύριο-μεθαύριο θα στερούν από τα παιδιά μας την ελευθερία κινήσεων».

Ο κ. Γιάννου, πρότεινε να διεξαχθεί κοινή συνεδρίαση της ΠΕΔ – Κεντρικής Μακεδονίας και του Περιφερειακού Συμβουλίου Κεντρικής Μακεδονίας στο Βελλίδειο Συνεδριακό, στη Θεσσαλονίκη, ώστε – όπως είπε – να υπάρξει μια κοινή στάση στο θέμα.

Παράλληλα, διατύπωσε την πρόταση, «αφού αυτή η συμφωνία είναι τόσο καλή, όπως υποστηρίζουν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ της Μακεδονίας, να διοργανωθεί ένα συλλαλητήριο, όπου επιλέξουν εκείνοι, ώστε ο λαός να δείξει την πραγματική του βούληση».

«Η κίνησή μας σήμερα είναι συμβολική. Αύριο ίσως προχωρήσουμε και σε άλλες κινήσεις. Αυτό θα εξαρτηθεί από τη διάθεση των συμπολιτών μου. Θέλουμε να ζούμε στη Μακεδονία, να ζούμε ελεύθεροι, να ζούμε με τη γλώσσα μας. Δεν υπάρχει ούτε μακεδονική γλώσσα, ούτε μακεδονικό έθνος, υπάρχει μόνο μία Μακεδονία» πρόσθεσε.

Δείτε την ανάρτηση του Δημάρχου στο facebook:

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.