Ν. Κοτζιάς: «Η Ν.Δ. λειτουργεί σαν παράρτημα του VMRO στην Αθήνα»

Ν. Κοτζιάς: «Η Ν.Δ. λειτουργεί σαν παράρτημα του VMRO στην Αθήνα»

Σκληρή επίθεση στη Ν.Δ. εξαπέλυσε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς, τονίζοντας ότι «λειτουργεί σαν κομματικό παράρτημα του VMRO στην Αθήνα», αναφερόμενος στη στάση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης στη συμφωνία με τα Σκόπια για το «Βόρεια Μακεδονία».

Ο κ. Κοτζιάς, μιλώντας στον ALPHA και ερωτηθείς σχετικά με τη στάση της Ν.Δ είπε ότι δεν χάρηκε που το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης «έχει παρασυρθεί από το ακροδεξιό της κομμάτι» , ούτε από το γεγονός ότι «η ΝΔ θυσίασε τη θέση που εκείνη έφερε με τον Καραμανλή το 2008 για τη σύνθετη ονομασία που περιλαμβάνει τον όρο Μακεδονία», αλλά χάρηκε «που αποκαλύφθηκε η υποκρισία της, την ώρα που εγκατέλειπε αυτή τη θέση».

Παράλληλα, επέκρινε τη Ν.Δ. ότι «λειτουργεί σαν κομματικό παράρτημα του VMRO στην Αθήνα, του κόμματος “που σκούζει ότι τάχα η κυβέρνηση Ζάεφ τα παρέδωσε όλα”, που έφερε τον αλυτρωτισμό στα Σκόπια με τις πιο άθλιες τοποθετήσεις ενάντια στην Ελλάδα, που γέννησε αυτόν τον αλυτρωτισμό που θέλαμε να χτυπήσουμε με τη συμφωνία που κάναμε. Αυτό το κόμμα λέει ακριβώς τα ίδια με τη Νέα Δημοκρατία».

Σχετικά με τον Κώστα Καραμανλή, ο υπουργός Εξωτερικών υποστήριξε ότι «έχει επιδείξει μια σοβαρότητα- την οποία υπογράμμισα και δημοσίως και μέσα στη Βουλή- στη πολιτική σκηνή του τόπου», σημειώνοντας ότι «αντίθετα, οι υβριστές και του Κωνσταντίνου Καραμανλή και του Κώστα Καραμανλή είναι αυτοί που δίνουν τον τόνο μέσα στη Νέα Δημοκρατία, οι άνθρωποι που προέρχονται από την ακροδεξιά, που τους διόρισε ο φυλακισμένος Παπαδόπουλος, σαν επικεφαλής της χουντικής τους νεολαίας, αυτοί οι άνθρωποι δίνουν σήμερα τον τόνο».

Και διερωτήθηκε ο κ. Κοτζιάς: «Και τι θέλουνε; Να παραβιάσουμε το διεθνές δίκαιο; Θέλουνε να εισβάλει η χώρα στα Σκόπια;» Ως προς την υπερβολή αυτού, ο υπουργός Εξωτερικών υπενθύμισε ότι στο μεγάλο συλλαλητήριο, πριν από μερικές εβδομάδες, στο Σύνταγμα ακουγόταν επί ώρες το σύνθημα «φέρτε τα όπλα να μπούμε στα Σκόπια». «Αυτό δεν είναι αλυτρωτικό; Και αλυτρωτισμός είναι και φιλοπολεμικό είναι» επισήμανε ο υπουργός.

Σε αυτό το σημείο, ο κ. Κοτζιάς υπογράμμισε τη σημασία που έχει για την Ελλάδα ένα κράτος φιλικό και συνεργαζόμενο στα βόρεια σύνορά της, εξηγώντας τους κινδύνους που εγκυμονούν να γίνει η πΓΔΜ ή παροικία της Τουρκίας ή να διαλυθεί και να δημιουργηθεί η μεγάλη Αλβανία και η μεγάλη Βουλγαρία. «Διότι τα ζητήματα της εξωτερικής πολιτικής είναι πολύ σοβαρά και πολύ σκληρά δυστυχώς. Συμφέρει την Ελλάδα αυτό; Διότι μιλούνε χωρίς να σκέφτονται τις συνέπειες» σημείωσε.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Αναφερόμενος εξάλλου στο χρονοδιάγραμμα των εξελίξεων υπογράμμισε ότι «παίρνουν ρίσκο, γιατί μας εμπιστεύονται, ότι αυτά που λέμε τα εννοούμε», διευκρινίζοντας ότι τώρα έπεται η επικύρωση της συμφωνίας αυτή την εβδομάδα από τη Βουλή των Σκοπίων, η διεξαγωγή δημοψηφίσματος και η αλλαγή του Συντάγματος, επισημαίνοντας ότι μετά από όλα αυτά «θα την επικυρώσουμε εμείς».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.