ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Συμφωνούμε με τον «γίγαντα» Βαγγέλη: Αλλά να πάνε πρώτα τα παιδιά του στην πρώτη γραμμή!

Μ. Σπυράκη: «Η Ν.Δ. δεν θα κυρώσει τη συμφωνία με την ΠΓΔΜ»

Μ. Σπυράκη: «Η Ν.Δ. δεν θα κυρώσει τη συμφωνία με την ΠΓΔΜ»

Την άποψη ότι ο πρωθυπουργός αποδέχθηκε στις Πρέσπες μια κακή συμφωνία για το ονοματολογικό, εξέφρασε η εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Μαρία Σπυράκη.

Κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των κοινοβουλευτικών συντακτών, η κ. Σπυράκη σημείωσε πως «η συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων είναι πληγωμένη που η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ δεν σεβάστηκε τις ευαισθησίες της».

«Η κυβέρνηση Τσίπρα-Καμμένου αποδέχτηκε ό,τι καμία ελληνική κυβέρνηση δεν είχε έως τώρα δεχθεί από τότε που προέκυψε το ζήτημα. Δηλαδή Μακεδονικό Έθνος και Μακεδονική γλώσσα. Η Ν.Δ. δεν θα κυρώσει τη συμφωνία που υποχρεούνται να φέρουν στη Βουλή οι κ. Τσίπρας και Καμμένος», υπογράμμισε.

Όσον αφορά τη στάση της Ν.Δ. ως προς τη συμφωνία, αν είναι αυτή στην κυβέρνηση, η εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος επανέλαβε η Ν.Δ. δεν θα κυρώσει τη συμφωνία που υποχρεούνται να φέρουν στη Βουλή οι κ. Τσίπρας και Καμμένος. «Εμείς θα κάνουμε την επόμενη ημέρα το καλύτερο δυνατό για τη χώρα», πρόσθεσε.

Σχολιάζοντας το δημοσίευμα της FAZ, που ανέφερε ότι ο πρόεδρος της Ν.Δ. θα ψηφίσει τελικά τη συμφωνία και ότι είχε άλλη ρητορική για το εσωτερικό του κόμματός του, η κ. Σπυράκη τόνισε πως «ο κ. Μητσοτάκης λέει στο εσωτερικό, ό,τι ακριβώς λέει και στο εξωτερικό. Λέει στο εξωτερικό, ό,τι ακριβώς λέει και στο εσωτερικό. Και η στάση του κ. Μητσοτάκη είναι σαφής και ξεκάθαρη. Ήδη απάντησα δημόσια στο δημοσιογράφο της FAZ καλώντας τον να ελέγξει τις πηγές του».

Αναφορικά με την κόντρα που ξέσπασε για τις διαμαρτυρίες πολιτών κατά στελεχών της κυβέρνησης και τις κατηγορίες του ΣΥΡΙΖΑ ότι αυτές υποκινούνται από την Ν.Δ. η Μαρία Σπυράκη δήλωσε πως «καταδικάζει όλες τις εκδηλώσεις της βίας, απ’ οπουδήποτε και αν προέρχονται. Σεβόμαστε τις διαμαρτυρίες των πολιτών, αλλά σε καμία περίπτωση δεν δείχνουμε ανοχή στη βία σε οποιαδήποτε μορφή της».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τέλος, για τη τη στάση των εταίρων της χώρας στο εξωτερικό και τη στάση της Ν.Δ. στο ονοματολογικό, η κ. Σπυράκη επεσήμανε ότι «αν η κυβέρνηση Καραμανλή στο Βουκουρέστι είχε αποδεχθεί την είσοδο της γειτονικής χώρας με την ονομασία FYROM στο ΝΑΤΟ, όλοι θα χειροκροτούσαν. Είμαστε εδώ ως κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης και ως μια πολιτική δύναμη που έχει σηματοδοτήσει την ιστορία της Ελλάδα για να υπερασπιστούμε το εθνικό συμφέρον».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.