ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Δ. Κουτσούμπας: «Η συμφωνία με την ΠΓΔΜ θα αποσταθεροποιήσει την περιοχή»

Δ. Κουτσούμπας: «Η συμφωνία με την ΠΓΔΜ θα αποσταθεροποιήσει την περιοχή»

Την ανησυχία του για πιθανή αποσταθεροποίηση στην περιοχή με την ένταξη της ΠΓΔΜ στο ΝΑΤΟ και την υιοθέτηση από την ελληνική κυβέρνηση των θέσεων περί «μακεδονικής ιθαγένειας» και «μακεδονικής γλώσσας», που αποτελούν, όπως είπε, τα σπέρματα του αλυτρωτισμού, εξέφρασε ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας.

Μιλώντας στην εφημερίδα «Παραπολιτικά», ο κ. Κουτσούμπας σημείωσε ότι «σε όσους θα τρέξουν να επαναλάβουν ότι “το ΝΑΤΟ και η ΕΕ διασφαλίζουν την ασφάλεια και την ειρήνη στην περιοχή”, τους θυμίζω ποιος και πώς οδήγησε στη διάλυση της Γιουγκοσλαβίας».

Ερωτηθείς αν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είχε τη δυνατότητα να εμποδίσει την τροπή των εξελίξεων και να μην φτάσουμε στις Πρέσπες επεσήμανε ότι «στις Πρέσπες φτάσαμε γιατί ο βασικός στόχος της συμφωνίας ήταν η ένταξη της ΠΓΔΜ στην ΕΕ και στο ΝΑΤΟ, όπως άλλωστε επιβεβαιώνεται και στο γραπτό κείμενο της συμφωνίας και μάλιστα στο δεύτερο άρθρο της. Αυτή την εξέλιξη δεν θέλει να εμποδίσει κανείς από το αστικό πολιτικό σύστημα, το αντίθετο».

Ανέφερε ότι τόσο η κυβέρνηση όσο και η αξιωματική αντιπολίτευση ταυτίζονται στον στόχο της ευρωατλαντικής ολοκλήρωσης στα Βαλκάνια, «στην οποία η Ελλάδα για λογαριασμό των μονοπωλίων της διεκδικεί πρωταγωνιστικό ρόλο», προσθέτοντας «η ονοματολογία, οι προσωπικές επιθέσεις και η κοκορομαχία, η οποία βέβαια πήρε μπάλα και τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, αξιοποιείται από όλους, για να επινοούν διαφορές, που όμως τελικά δεν έχουν».

Παράλληλα, δεν απέκλεισε να επιλέξει ο Πάνος Καμμένος «το δρόμο της ηρωικής εξόδου από τη συγκυβέρνηση στην προσπάθειά του να σώσει οτιδήποτε κι αν σώζεται από τα ερείπια του κόμματός του», σημειώνοντας ότι μάλλον η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ φθάνει στο τέλος της, και ότι «ήδη ο ΣΥΡΙΖΑ ρίχνει τα δίχτυα του αλλού».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ερωτηθείς για την καθαρή έξοδο από τα μνημόνια και τη γραβάτα του πρωθυπουργού απάντησε ότι η γραβάτα της δήθεν καθαρής εξόδου από τα μνημόνια θα πνίξει τον κ. Τσίπρα «γιατί ο ίδιος και η κυβέρνησή του, συνεχίζοντας στη ρότα των προηγούμενων, έχουν βάλει τη θηλιά στο λαιμό ενός ολόκληρου λαού». «Κι αυτή τη θηλιά σφίγγουν όχι μόνο οι εκατοντάδες νόμοι των μνημονίων που παραμένουν, τα θεόρατα πλεονάσματα, οι μειώσεις σε συντάξεις και αφορολόγητο, οι αντιλαϊκές μεταρρυθμίσεις, αλλά και τα μέτρα που θα συνοδεύουν την όποια ρύθμιση του χρέους που δεν δημιούργησε ο λαός, αλλά η προκλητική στήριξη του κεφαλαίου. Κι αυτά ο λαός τα ζει και αργά ή γρήγορα θα δώσει την απάντησή του» τόνισε.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.