ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Α. Τσίπρας και Τ. Μέι συναντήθηκαν στη Ντάουνινγκ Στριτ – Θερμή χειραψία από τη Βρετανίδα πρωθυπουργό (φωτό, βίντεο)

Α. Τσίπρας και Τ. Μέι συναντήθηκαν στη Ντάουνινγκ Στριτ – Θερμή χειραψία από τη Βρετανίδα πρωθυπουργό (φωτό, βίντεο)

Συνάντηση με την Τερέζα Μέι είχαν ο Αλέξης Τσίπρας στην Downing Street. Η Βρετανίδα πρωθυπουργός υποδέχτηκε τον Έλληνα ομόλογό της με μια θερμή χειραψία ενώ η περιοχή ήταν τελείως άδεια από κόσμο!

Η Τερέζα Μέι ιστορική χαρακτήρισε ιστορική την επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρα στο Λονδίνο, δίνοντας συγχαρητήρια στον Έλληνα πρωθυπουργό για τη συμφωνία που επιτεύχθηκε στο Eurogroup και τη συμφωνία με την ΠΓΔΜ.

Ειδικότερα, στον διάλογο που είχαν κατά την έναρξη της συνάντηση τους στην Downing Street 10, η κ. Μέι αναφέρθηκε στους ιστορικούς δεσμούς μεταξύ των δύο χωρών. Έκανε ιδιαίτερη μνεία και στο ζήτημα του μεταναστευτικού, το οποίο πρέπει να συζητηθεί, ένα ζήτημα που έχει διαχειριστεί η Ελλάδα, ενώ αναγνώρισε την πίεση που έχει δεχτεί η χώρα μας.

Ο Αλέξης Τσίπρας υπογράμμισε ότι η επίσκεψη του γίνεται σε μια εξαιρετικά σημαντική περίοδο για την Ελλάδα λόγω του τέλους του προγράμματος που επισφραγίστηκε με την απόφαση του Eurogroup. Σημείωσε τον ρόλο που διαδραματίζει η Βρετανία ως παγκόσμια οικονομική δύναμη, για να σημειώσει ότι τώρα περισσότερο από ποτέ πρέπει οι δύο χώρες πρέπει να ενισχύσουν τους οικονομικούς δεσμούς τους, αλλά και σε όλα τα επίπεδα. Αναφέρθηκε επιπλέον και στη συνεργασία στον αμυντικό τομέα.

Ο πρωθυπουργός είπε ότι η Ελλάδα αντιμετώπισε και διαχειρίστηκε μεγάλες προκλήσεις τα τελευταία χρόνια, ενώ αναφέρθηκε και στην πρόκληση που αντιμετωπίζει η Βρετανία μετά την απόφαση του λαού της για Brexit.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.