ΓΕΕΘΑ: 24 εναέρια μέσα συνδράμουν στο πυροσβεστικό έργο (φώτο)

Στη μάχη με τις φωτιές και οι Ένοπλες Δυνάμεις

ΓΕΕΘΑ: 24 εναέρια μέσα συνδράμουν στο πυροσβεστικό έργο (φώτο)

Το ΓΕΕΘΑ έδωσε στη δημοσιότητα τα εναέρια και επίγεια μέσα που έχουν διατεθεί για την κατάσβεση κάθε φωτιάς στην Αττική, στα Δερβενοχώρια και στο Λουτράκι.

Συνολικά, από αέρος επιχειρούν 24 αεροπλάνα και ελικόπτερα ενώ έχουν σπεύσει ομάδες «ΔΕΥΚΑΛΙΩΝ» και «ΞΕΝΟΚΡΑΤΗΣ».

Πιο συγκεκριμένα, στη φωτιά στα Δερβενοχώρια που καίει μέχρι σήμερα (18.7.2023) έχουν διατεθεί από το ΓΕΕΘΑ 5 αεροπλάνα Canadair (3 CL-215 και 2 CL-415) αλλά και 2 ελικόπτερα Chinook. Μαζί με την πυροσβεστική επιχειρούν και 3 προωθητές γαιών.

Στη φωτιά στον Κουβαρά Αττικής διατέθηκαν άλλα 5 Canadair (3 CL-215 και 2 CL-415) ενώ στο έδαφος επιχείρησαν 2 ομάδες «ΔΕΥΚΑΛΙΩΝ» 22 ατόμων και 1 ομάδα «ΞΕΝΟΚΡΑΤΗΣ» 8 ατόμων. Στο σημείο βρέθηκε και 1 ασθενοφόρο.

Όσον αφορά τη φωτιά στην Περαχώρα Λουτρακίου, διατέθηκαν 5 Canadair (3 CL-215 και 2 CL-415), 2 ελικόπτερα Chinook και 1 τύπου πετζετέλ (PZL – M18B). Στο έδαφος επιχείρησαν 1 ομάδα «ΞΕΝΟΚΡΑΤΗΣ» 8 ατόμων και 1 ομάδα «ΔΕΥΚΑΛΙΩΝ» 11 ατόμων αλλά και 2 προωθητές γαιών.

Το ΓΕΕΘΑ συνέδραμε και στην επιχείρηση για την κατάσβεση της φωτιάς στο Καπαρέλλι Βοιωτίας, με 2 Canadair CL-215 και 2 τύπου πετζετέλ (PZL – M18B).

Αναλυτικά η ενημέρωση του ΓΕΕΘΑ:

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.