“Υπασπιστής Διοίκησης”: Νέα θέση στις ελληνικές Ενοπλες Δυνάμεις

“Υπασπιστής Διοίκησης”: Νέα θέση στις ελληνικές Ενοπλες Δυνάμεις

Ο βαθμός του “Ανθυπασπιστή” της παλιάς Χωροφυλακής, ένας ενδιάμεσος βαθμός μεταξύ των υπαξιωματικών και των αξιωματικών (πάνω από τον βαθμό του Ενωματάρχη και κάτω από τον βαθμό του ανθυπομοιράρχου) επιστρέφει με … προαγωγή, αλλά όχι πια στην ιστορική Χωροφυλακή που πλέον δεν υπάρχει, αλλά στα κέντρα διοίκησης των Ενόπλων Δυνάμεων.

Ο θέση-“βαθμός” θα προσδιορίζεται ως «Υπασπιστής Διοίκησης» και το έγγραφο που τον θεσμοθετεί εξεδόθη με ημερομηνία 24 Φεβρουαρίου 2014 και φέρει την υπογραφή του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ, στρατηγού Μ.Κωσταράκου.

Όπως αναφέρεται στο συγκεκριμένο έγγραφο καθιερώνεται θέση «Υπασπιστού Διοικήσεως» στα υπασπιστήρια των Αρχηγών ΓΕΕΘΑ – ΓΕ (Γενικών Επιτελείων), καθώς και στα υπασπιστήρια των Διοικητών 1ης Στρατιάς – Γ΄ΣΣ (Σώματος Στρατού) – Δ΄ΣΣ – ΑΣΔΥΣ (Ανωτάτη Στρατιωτική Διοίκηση Υποστήριξης Στρατού) – ΑΣΔΕΝ (Ανωτάτη Στρατιωτική Διοίκηση Εσωτερικού Νήσων) για το ΣΞ (Στρατό Ξηράς), του Αρχηγού Στόλου, των Διοικητών ΔΝΕ (Διοίκηση Ναυτικής Εκπαίδευσης) – ΔΔΜΝ (Διεύθυνση Διοικητικής Μέριμνας Ναυτικού) και της ΓΕΠΝ (Γενική Επιθεώρηση ΠΝ) για το ΠΝ (Πολεμικό Ναυτικό), του Αρχηγού ΑΤΑ (Αρχηγείο Τακτικής Αεροπορίας) και των Διοικητών ΔΑΥ (Διοίκηση Αεροπορικής Υποστήριξης) – ΔΑΕ (Διοίκηση Αεροπορικής Εκπαίδευσης) για την ΠΑ (Πολεμική Αεροπορία).

Σύμφωνα με το έγγραφο η θέση αυτή θα καλύπτεται από Υπαξιωματικό βαθμού Ο1 ή Ανθυπασπιστή, ο οποίος θα συγκεντρώνει τα παρακάτω προσόντα:

– Να υπηρετεί στις ΕΔ επί τουλάχιστον 15 έτη, εκ των οποίων τα 10 σε επιχειρησιακή Μονάδα

– Να έχει παρακολουθήσει όλα τα προβλεπόμενα από την κείμενη νομοθεσία Σχολεία.

– Η βαθμολογία του στις Εκθέσεις Αξιολόγησης όλων των ετών να είναι τουλάχιστον λίαν καλή.

– Να μην του έχει επιβληθεί οποιαδήποτε πειθαρχική ποινή κατά την τελευταία δεκαετία.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.