Γ.Ε.Ε.Θ.Α.: Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η πολυεθνική άσκηση «Eager Lion 2017» (φωτό)

Γ.Ε.Ε.Θ.Α.: Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η πολυεθνική άσκηση «Eager Lion 2017» (φωτό)

Ολοκληρώθηκε χθες στην Ιορδανία η πολυεθνική διακλαδική άσκηση «Eager Lion 2017» (Ανυπόμονος Λέων 2017). Το σενάριο της άσκησης προέβλεπε τη διεξαγωγή διακλαδικών επιχειρήσεων σε σύνθετο περιβάλλον ασφαλείας.

Η Ελλάδα συμμετείχε στην άσκηση με στελέχη από την Διακλαδική Διοίκηση Ειδικών Επιχειρήσεων του ΓΕΕΘΑ, την 13η Διοίκηση Ειδικών Επιχειρήσεων, την Διοίκηση Υποβρυχίων Καταστροφών, το Ειδικό Τμήμα Αλεξιπτωτιστών, το 2ο Τάγμα Ελικοπτέρων Αεροπορίας Στρατού και την 31η Μοίρα Επιχειρήσεων Έρευνας Διάσωσης.

Η άσκηση διήρκησε 18 ολόκληρες μέρες και πραγματοποιήθηκε στο πολύ απαιτητικό περιβάλλον της ερήμου της Ιορδανίας. Στην άσκηση συμμετείχαν 21 χώρες (Ελλάδα, Μεγάλη Βρετανία, Γερμανία, Γαλλία, Βέλγιο, Ιταλία, Ρουμανία, ΗΠΑ, Αυστραλία, Μπαχρέιν, Αίγυπτος, Ιράκ, Ιαπωνία, Κένυα, Κουβέιτ, Λίβανος, Πακιστάν, Κατάρ, Σαουδική Αραβία, ΗΑΕ και Ιορδανία), υπό τον συντονισμό των Ιορδανικών Ενόπλων Δυνάμεων.

Το ενδιαφέρον είναι πως στην άσκηση συμμετείχαν πολλές χώρες, που είναι σύμμαχοι με τον ένα ή τον άλλο τρόπο με τις ΗΠΑ στην περιοχή και όχι μόνο, αλλά όχι η Τουρκία…

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!
pltthanastk6 pltthanastk5 pltthanastk1 pltthanastk2 pltthanastk3 pltthanastk4 pltthanastk7 pltthanastk8 pltthanastk9 pltthanastk10 pltthanastk11 pltthanastk12 pltthanastk13 pltthanastk14 pltthanastk15 pltthanastk16
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.