ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Είμαστε βέβαιοι ότι Ελεωνόρα θα δοξάσει (και αυτή...) το όνομα της Ελλάδας στην Ευρωβουλή!

Άσκηση “Saber Guardian 17”: Άφωνοι οι Αμερικανοί από τα ποσοστά επιτυχίας των βολών των ελληνικών Apache (βίντεο)

Άσκηση “Saber Guardian 17”: Άφωνοι οι Αμερικανοί από τα ποσοστά επιτυχίας των βολών των ελληνικών Apache (βίντεο)

Ξεπέρασε κάθε προσδοκία η απόδοση των πληρωμάτων και η ευστοχία των βολών των επιθετικών ελικοπτέρων AH-64A της ΑΣπου μετέχουν στην μεγάλη πολυεθνική άσκηση του ΝΑΤΟ “SABER GUARDIAN-17”.

Πρόκειται για μια ετήσια πολυεθνική τακτική άσκηση μετά στρατευμάτων μεγάλης κλίμακας, η οποία διεξάγεται από 30 Ιουνίου έως και τις 12 Αυγούστου 2017, υπό τον συντονισμό της Διοίκησης US Army Europe (USAREUR), στην ευρύτερη περιοχή της Ουγγαρίας, Ρουμανίας και Βουλγαρίας.

Στη άσκηση συμμετέχουν περίπου 25.000 στελέχη Ενόπλων Δυνάμεων από 24 χώρες (Ελλάδα, Αρμενία, Αζερμπαϊτζάν, Αυστρία, Βοσνία-Ερζεγοβίνη, Βουλγαρία, Γερμανία, Γεωργία, Ηνωμένο Βασίλειο, ΗΠΑ, Κροατία, Μολδαβία, Ολλανδία, Ουγγαρία, Ουκρανία, πΓΔΜ, Πολωνία, Πορτογαλία, Ρουμανία, Σερβία, Σλοβακία, Σλοβενία, Τουρκία, Τσεχία).

Στην άσκηση, η οποία πραγματοποιείται μέσω της εκτέλεσης 15 διασυνδεόμενων μικρότερων ασκήσεων, οι Ένοπλες Δυνάμεις συμμετέχουν με διάθεση προσωπικού και μέσων.

Ειδικότερα, διατίθενται ένας ουλαμός μέσων αρμάτων LEO2 HEL, 2 επιθετικά ελικόπτερα ΑΗ-64, 1 Διμοιρία Καταδρομών και 1 Ελικόπτερο CH-47D, στις ασκήσεις ‘’Eagle Sentinel’’ και ‘’Swift Response’’, που διεξάγονται στην περιοχή Novo Selo, στη Βουλγαρία.

Όπως αναφέρεται από την απόδοση των ελικοπτέρων Apache στο σύνθετο από άποψη απειλών περιβάλλον, οι Νατοϊκοί έμειναν απόλυτα ικανοποιημένοι από τις επιδόσεις των πιλότων της ΑΣ καθώς ήτα μια από τις λίγες φορές που ελληνικά επιθετικά ελικόπτερα συμμετείχαν σε ασκήσεις του ΝΑΤΟ εκτός Ελλάδας, δείχνοντας από πρώτο χέρι τι μπορούν να καταφέρουν τα πληρώματα του 1ου και 2ου ΤΕΕΠ.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

TAGS:
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.