ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Εκκένωση άμαχου πληθυσμού απο το αεροδρόμιο του Μάλεμε – Τι συμβαίνει (βίντεο)

Εκκένωση άμαχου πληθυσμού απο το αεροδρόμιο του Μάλεμε – Τι συμβαίνει (βίντεο)

Συνεχίζεται η άσκηση ΝΗΡΗΙΣ 2017 που σήμερα προβλέπει την εκκένωση της περιοχής.

Για όγδοη ημέρα η πολυεθνική, διακλαδική άσκηση «Νηρηίς 2017», πραγματοποιείται υπό την αιγίδα του Αρχηγείου Στόλου και του ΓΕΕΘΑ στη θαλάσσια περιοχή της Κρήτης και του νοτίου Αιγαίου.

Εδικότερα σε εξέλιξη βρίσκεται το στάδιο της άσκησης ΝΗΡΗΙΣ 2017 που βάσει σεναρίου προβλέπει την εκκένωση της περιοχής με την απομάκρυνση απο αυτην διπλωματών και άμαχου πληθυσμού απο το αεροδρόμιο του Μάλεμε. Τμήμα Ελλήνων πεζοναυτών της 32ης ταξιαρχίας εχει δημιουργήσει ζώνη ασφαλείας και ταυτόχρονα ελέγχει τον πληθυσμό.

Στην συνέχεια οι απεγκλωβισθέντες επιβιβάζονται σε ελικόπτερα τύπου Merlin του Βασιλικού Ναυτικού της Μεγάλης Βρετανίας.

Η άσκηση «Νηρηίς 2017» είναι τύπου INVITEX (=Invitation Exercise) και ξεκίνησε στις 17 Νοεμβρίου με τις εν όρμω δραστηριότητες στη ναυτική βάση της Σούδας. Σκοπός της “Νηρηίς 2017” είναι η εξάσκηση σε διαδικασίες τόσο επί των κλασικών μορφών πολέμου όσο και επί των σύγχρονων μορφών απειλών, σε θέματα θαλάσσιας ασφαλείας και σε επιχειρήσεις εκκένωσης περιοχής άμαχου πληθυσμού, προσομοιάζοντας ένα ρεαλιστικό περιβάλλον εκπαίδευσης και απειλών».

https://www.youtube.com/watch?time_continue=2&v=QucUxpXq88k

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.