ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

ΣΑΓΕ: Κρίσεις εξπρές χωρίς «αίμα»

ΣΑΓΕ: Κρίσεις εξπρές χωρίς «αίμα»

Τελικά οι κρίσεις εξπρές για τις ΕΔ ήταν πολύ «ελαφριές» και δεν είχαν «αίμα».

Ολοκληρώθηκε εννεά λεπτά μετά τις δυο το μεσημέρι η συνεδρίαση του ΣΑΓΕ με την οποία οι Ένοπλες Δυνάμεις μπήκαν στον αστερισμό των Κρίσεων για το 2018. Η διάρκεια των δύο ωρών επιβεβαίωσε πλήρως τις προβλέψεις για συνεδρίαση-εξπρές αφού είχε προηγηθεί η πολύμηνη προετοιμασία από τους επικεφαλής των κλάδων.

Ταυτόχρονα επιβεβαιώθηκε πλήρως και η δεύτερη πληροφορία περι μετρημένων αλλαγών.

H “στρατηγική” επιλογή των επικεφαλής των κλάδων περιόρισε κατά πολύ τη διακίνηση των σεναρίων που είθισται να οργιάζουν στο παρασκήνιο κυρίως κατά το διάστημα που προηγείται της κορυφαίας θεσμικής διαδικασίας για τις Ένοπλες Δυνάμεις, τη συνεδρίαση δηλαδή του ΣΑΓΕ.

Από την άλλη υπάρχουν και περιπτώσεις ανωτάτων αξιωματικών που η απόφαση του Συμβουλίου θεωρείται μονόδρομος λαμβάνοντας υπόψη τον βαθμό και τη συμπλήρωση του μάξιμουμ χρόνου υπηρεσίας σε αυτόν. Τέτοια είναι του Γενικού Επιθεωρητή του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας, Αντιπτέραρχου (Μ) Χριστόφορου Σμυρλή. Στον αντίποδα δεν φαίνεται να κερδίζει έδαφος η περίπτωση αποστρατείας του υποπτέραρχου (Ι) Θεόδωρος Λίγκρης Διευθυντή του Α’ Κλάδου του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας

Διατηρητέος αναμένεται να κριθεί ο αρχηγός Στόλου, Αντιναύαρχος Ιωάννης Παυλόπουλος. Αντίθετα εκτός Πολεμικού Ναυτικού θέλουν οι πληροφορίες να τίθεται ο Διοικητής της Διεύθυνσης Διοικητικής Μέριμνας Ναυτικού, Αντιναύαρχος (Μ) Νικόλαος Καφέτσης. Στον βαθμό του αντιναυάρχου, αναμένεται όπως όλα δείχνουν να προαχθεί ο Υποναύαρχος Ιωάννης Κορακάκης ΠΝ, νυν Διευθυντής του Α’ Κλάδου του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας. Τα καθήκοντα του Διευθυντή του Κέντρου Επιχειρήσεων του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας, θα συνεχίσει να ασκεί ο υποναύαρχος ΠΝ, Σταύρος Μπάνος.

Μεγάλο ερωτηματικό αποτελούν το εύρος και το είδος των αλλαγών που θα επιφέρουν οι αποφάσεις του ΣΑΓΕ στα υψηλότερα κλιμάκια του Στρατού Ξηράς.

Στο “μέτωπο” των αντιστρατήγων το σενάριο που εμφανίζεται ως επικρατέστερο θέλει τον υπαρχηγό ΓΕΕΘΑ, αντιστράτηγο Κωνσταντίνο Φλώρο, να κρίνεται διατηρητέος και μάλιστα με αυξημένες αρμοδιότητες, κατ’ άλλους με ενεργή εμπλοκή και ρόλο – άμεσα συνυφασμένο με το Ελληνικό Special Forces Joint Command. Σε τροχιά παραμονής, σύμφωνα με τους ίδιους παρατηρητές, βρίσκονται ο διοικητής της ΑΣΔΕΝ, Αντιστράτηγος Νικόλαος Μανωλάκος, καθώς επίσης Αντιστράτηγος Δημήτριος Μπίκος, Διοικητής του Γ’ Σώματος Στρατού.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Μειωμένες πιθανότητες χωρίς να θεωρείται οριστικό καταγράφουν κατά τις ίδιες πηγές η περίπτωση του Γενικού Επιθεωρητή Στρατού και Β’ Υπαρχηγού ΓΕΣ, Αντιστράτηγου Νικόλαου Μανούρη. Αντίστοιχα στον “αέρα” κατά τις ίδιες πηγές φέρεται να είναι και ο Αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Βασιλειάδης, Διοικητής της Ανώτατης Στρατιωτικής Διοίκησης Υποστήριξης Στρατού.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.