ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Μεγάλη άσκηση του εφεδρικού σχηματισμού του Ελληνικού Στρατού

Μεγάλη άσκηση του εφεδρικού σχηματισμού του Ελληνικού Στρατού

Ολοκληρθώθηκε η ΤΑΜΣ «ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ – 2017» από την ΧΧV Τεθωρακισμένη Ταξιαρχία (XXV TΘΤ – «2ο ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΙΠΠΙΚΟΥ -ΕΦΕΣΟΣ»), κατά την οποία συνεκπαιδεύθηκαν οι Ανθυπολοχαγοί Τάξης 2016, όλων των Όπλων και του Υγειονομικού, που φοιτούν στα Τμήματα Βασικής Εκπαίδευσης των Σχολών Εφαρμογής, σε τακτικά αντικείμενα και αντικείμενα μάχης.

Η ΧΧV Τεθωρακισμένη Ταξιαρχία «1ο Σύνταγμα Ιππικού (ΣΙ) ΦΛΩΡΙΝΑ» έχει έδρα το Λιτόχωρο της Μακεδονίας. Είναι ο βασικός σχηματισμός εφεδρείας και αντεπίθεσης του Ελληνικού Στρατού τόσο προς τα ανατολικά σύνορα, όσο και προς τα βόρεια.

Αποτελείται από:

– Την Ίλη Στρατηγείου Ταξιαρχίας (ΙΣΤ).

– Τον 24ο Λόχο Μηχανικού (24 ΛΜΧ).

– Τον 24ο Λόχο Διαβιβάσεων (24 ΛΔΒ).

– Την 24η Επιλαρχία Υποστήριξης (24 ΕΥΠ).

– Την 23η Επιλαρχία Μέσων Αρμάτων (23 ΕΜΑ).

– Την 26η Επιλαρχία Μέσων Αρμάτων (26 ΕΜΑ).

– Το 592ο Τάγμα Πεζικού – ΕΚΕ (592 ΤΠ/ΕΚΕ)

– Το 647ο Μηχανοκίνητο Τάγμα Πεζικού (647 M/K ΤΠ).

– Την 137η Μοίρα Αυτοκινούμενου Πυροβολικού (137 Α/Κ ΜΜΠ).

Αντικείμενα της εκπαίδευσης:

-Εκπαίδευση – επίδειξη στην Περισυλλογή Βαρέως Τεχνικού Υλικού, που εκτελέσθηκε από την ΧΧΙ Τεθωρακισμένη Ταξιαρχία (ΧΧΙ ΤΘΤ – «Ταξιαρχία Ιππικού – ΠΙΝΔΟΣ»), όπου εφαρμόσθηκαν οι διαδικασίες περισυλλογής βεβλαμένων ή ακινητοποιημένων στο πεδίο της μάχης Αρμάτων Μάχης και Τεθωρακισμένων Οχημάτων.

-Επίδειξη από την ΧΧΙV Τεθωρακισμένη Ταξιαρχία (XXIV ΤΘΤ – «1ο ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΙΠΠΙΚΟΥ – ΦΛΩΡΙΝΑ» εκτέλεσης βολών, με πραγματικά πυρά, Τακτικού Συγκροτήματος Επιλαρχίας Μέσων Αρμάτων, όπου εξετάσθηκε η ισχύς πυρός, καθώς και η διοίκηση και ο έλεγχος του συνόλου των πυρών του Τακτικού Συγκροτήματος.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Το σύνολο του έμπειρου – μάχιμου προσωπικού του Δ΄ Σώματος Στρατού προετοίμασε τις παραπάνω εκπαιδεύσεις με καινοτομία και επαγγελματική αρτιότητα, συντελώντας στην άριστη διεξαγωγή των εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.