ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Duplet: Μια λύση για να πάρουμε πίσω τα λεφτά που μας χρωστάνε οι Ουκρανοί από τα Zubr και να ενισχυθεί ο ΕΣ (βίντεο)

Duplet: Μια λύση για να πάρουμε πίσω τα λεφτά που μας χρωστάνε οι Ουκρανοί από τα Zubr και να ενισχυθεί ο ΕΣ (βίντεο)

Oι Ουκρανοί χρωστούν 12 εκατ. ευρώ στην Ελλάδα από το πρόγραμμα του τρίτου ουκρανικού Zubr το οποίο δεν παραλήφθηκε ποτέ (το δεύτερο ήταν μεταχειρισμένο και “σπασμένο” με αποτέλεσμα να επιστραφεί).

Το σκάφος το έχουν πάρει η Ρώσοι όταν ενσωματώθηκε η Κριμαία με την Ρωσία και το ΠΝ δεν θα πάρει ποτέ τα χρήματά του πίσω.

Μήπως όμως μπορούν να επιστραφούν τα χρήματα με άλλο τρόπο; Με ποιον; Με την ανακατασκευή μια πενηνταριάς ΒMP-1 σε όπλα υποστήριξης πεζικού, ένα όπλο που όχι απλώς λείπει από το ελληνικό οπλοστάσιο (έγιναν ημιεπιτυχημένες προσπάθειες με πατέντες συνδυασμού ΒΜΡ-1 & πυροβόλων ZU-23) αλλά η έλλειψή του μπορεί να καταστεί και κρίσιμη μελλοντικά.

Οι Ουκρανοί, παρουσίασαν το εξελιγμένο σύστημα πύργου “DUPLET” που είναι οπλισμένο με δύο πυροβόλα των 30 χιλιοστών και τέσσερα αντιαρματικά βλήατα και μπορεί να καταστρέψει σχεδόν το σύνολο των τουρκικών αρμάτων μάχης σε βολές από το πλάι με τα πυροβόλα του και στο εμπρόσθιο τόξο με τους αντιαρματικούς πυραύλους.

Κόστος ανά πύργο; 300.000 δολάρια! Αρκούν για περίπου 40 οχήματα!

Ο κύριος οπλισμός έχει μέγιστό ρυθμό βολής -περίπου 1000 βλημάτων ανά λεπτό. Αυτό σημαίνει ότι μέσα σε ένα δευτερόλεπτο το “DUPLET” μπορεί να βάλλει προς τον εχθρό δεκαέξι βλήματα τη φορά.

Επίσης, το “DUPLET” ειναι εξοπλισμένο με καθοδηγούμενους αντιαρματικούς πυραύλους, επιτρέποντας την καταστροφή των εχθρικών τεθωρακισμένων οχημάτων σε αποστάσεις έως πέντε χιλιομέτρων.

Η μονάδα μάχης ειναι οπλισμένη με έναν αυτόματο εκτοξευτή βομβίδων και δύο όπλα διαμετρήματος 7,62 χιλ. Το ψηφιακό σύστημα ελέγχου πυρός, το θερμικό σκοπευτικό, το αποστασιόμετρο λειζερ και οι δίαυλοι των καθοδηγούμενων με λειζερ πυραύλων ειναι υπεύθυνα για την καθοδήγηση των όπλων.

Το ψηφιακό σύστημα ελέγχου πυρός, το θερμικό περισκόπιο, το αποστασιόμετρο λειζερ και οι δίαυλοι καθοδήγησης πυραύλων μέσω λέιζερ είναι υπεύθυνα για την σκόπευση.

Το σύστημα αυτόματης εκτόξευσης βομβίδων -ενισχύει όχι μόνο την ικανότητα αντιμετώπισης ταυτόχρονων στόχων, αλλά επίσης επιτρέπει την άρνηση χρήσης του ίδιου σκοπευτικού με διαφορετικά βλητικά δεδομένα- αυτή ειναι η ιδιαιτερότητα του συγκεκριμένου συστήματος σκόπευσης.

Ο εξελιγμένος πύργος “Duplet” αναπτύχθηκε στο εργοστάσιο τεθωρακισμένων Ζιτόμιρ.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

https://www.youtube.com/watch?time_continue=6&v=It2puXXuYcA

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.