ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Η εικόνα της κυβέρνησης: Τοξική σκόνη στον ουρανό, θρύψαλα στο έδαφος!

MBT 70/KPz 70: Όταν ΗΠΑ και Γερμανία σχεδίαζαν από κοινού άρματα μάχης (βίντεο)

MBT 70/KPz 70: Όταν ΗΠΑ και Γερμανία σχεδίαζαν από κοινού άρματα μάχης (βίντεο)

Το Kampfpanzer 70 αποτελεί τον χαμένο κρίκο στην ανάπτυξη των Leopard-2 και Μ-1 Abrams. Το πρόγραμμα που ξεκίνησε ως MBT-70 ήταν μια κοινή προσπάθεια ΗΠΑ-Γερμανίας για την ανάπτυξη ενός άρματος μάχης νέας γενιάς που θα έφερε σειρά συστημάτων που θα αποσκοπούσαν στο να ηγηθούν του μελλοντικού πεδίου μάχης.

Στα κύρια χαρακτηριστικά του έφερε πυροβόλο 152mm XM150 με αυτόματο σύστημα γέμισης καθώς και υδροπνευματική ανάρτηση αλλά πέραν της κατασκευής των 14 πρωτοτύπων τελικά για λόγους κόστους δεν προχώρησε το πρόγραμμα και έτσι δημιουργήθηκαν οι γνωστές πλέον εθνικές σχεδιάσεις.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.