Π. Καμμένος προς νεοσύλλεκτους ναύτες: «Η ηγεσία του ΥΠΕΘΑ και του Πολεμικου Ναυτικου είναι συνεχώς δίπλα σας» (φωτό)

Π. Καμμένος προς νεοσύλλεκτους ναύτες: «Η ηγεσία του ΥΠΕΘΑ και του Πολεμικου Ναυτικου είναι συνεχώς δίπλα σας» (φωτό)

Στην τελετή ορκωμοσίας των νεοσυλλέκτων ναυτών της 2017 Β’ ΕΣΣΟ στο Ναυτικό Οχυρό Σκαραμαγκά παρέστη ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος συνοδευόμενος από τον Αρχηγό ΓΕΝ Αντιναύαρχο Νικόλαο Τσούνη ΠΝ.

“Η σημερινή ημέρα είναι ξεχωριστή. Πριν από λίγο δώσατε όρκο με τον οποίο αναλάβατε την εθνική υποχρέωση να υπερασπιστείτε την πατρίδα. Είσθε έτοιμοι να εκτελέσετε στο ακέραιο την αποστολή που θα σας ανατεθεί, κατοχυρώνοντας για όλους τους Έλληνες ένα από τα σημαντικότερα αγαθά της ανθρώπινης ύπαρξης, την ελευθερία. Η κατάταξή σας ως συνταγματική επιταγή και διαχρονικό καθήκον των ενεργών Ελλήνων πολιτών, αποτελεί ύψιστη τιμή αλλά και ευθύνη”, δήλωσε ο Υπουργός Άμυνας.

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας απηύθυνε τον εξής χαιρετισμό:
«Με ιδιαίτερη χαρά βρισκόμαστε σήμερα εδώ, με την ευκαιρία της ορκωμοσίας των νεοσυλλέκτων ναυτών της 2017 Β’ ΕΣΣΟ και την επίσημη ένταξή τους στους κόλπους της οικογένειας του Πολεμικού μας Ναυτικού.

Νέοι Ναύτες,
Η σημερινή ημέρα είναι ξεχωριστή. Πριν από λίγο δώσατε όρκο με τον οποίο αναλάβατε την εθνική υποχρέωση να υπερασπιστείτε την πατρίδα.

Είσθε έτοιμοι να εκτελέσετε στο ακέραιο την αποστολή που θα σας ανατεθεί, κατοχυρώνοντας για όλους τους Έλληνες ένα από τα σημαντικότερα αγαθά της ανθρώπινης ύπαρξης, την ελευθερία. Η κατάταξή σας ως συνταγματική επιταγή και διαχρονικό καθήκον των ενεργών Ελλήνων πολιτών, αποτελεί ύψιστη τιμή αλλά και ευθύνη.

Η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας αλλά και η ηγεσία του Πολεμικού Ναυτικού, πιστεύουμε ότι το ανθρώπινο δυναμικό αποτελεί το κέντρο βάρους και τον πολλαπλασιαστή ισχύος των Ένοπλων μας Δυνάμεων και δίνουμε ιδιαίτερο βάρος στην εκπαίδευσή σας. Σας καλώ δείχνοντας ωριμότητα, υπευθυνότητα και ενδιαφέρον, να υπακούετε και να πειθαρχείτε στις διαταγές των ανωτέρων σας.

Το διάστημα της θητείας σας, αποτελεί όχι μόνο μία δημιουργική φάση της ζωής σας, στην οποία συνεισφέρετε ενεργά στην άμυνα και την προστασία της πατρίδας, αλλά παράλληλα με την απόκτηση γνώσεων θα ενταχθείτε ομαλά στην κοινωνία και στο δύσκολο επαγγελματικό βίο. Ίσως κάποιοι από εσάς επιλέξουν να συνεχίσουν στην οικογένεια του Πολεμικού Ναυτικού.

Γονείς,
Να στηρίζετε και να είσθε υπερήφανοι για τα παιδιά σας, που θα αφιερώσουν ένα μικρό αλλά σημαντικό μέρος της ζωής τους στην υπηρεσία της Πατρίδος.
Θέλω να ξέρετε ότι εγώ προσωπικά, αλλά και ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Ναυτικού, οι Αξιωματικοί και οι Υπαξιωματικοί, θα κάνουμε τα πάντα για να είναι τα παιδιά σας ασφαλή και να σας τα παραδώσουμε στο τέλος της θητείας τους ως καλύτερους πολίτες.

Κυρίες και κύριοι,
Η γεωγραφική σύνθεση της χώρας μας με τα χιλιάδες νησιά, βράχους και βραχονησίδες, όρισε την ιστορική μοίρα μας ως λαό μέσα στους αιώνες.

Η τεράστια σημασία της ναυτικής ισχύος για την ασφάλεια και την επιβίωση του έθνους μας, ζύμωσε τον Έλληνα με το υγρό στοιχείο και τον ανέδειξε στους πιο ικανούς ναυτικούς στον κόσμο. H μεγάλη παράδοση του Πολεμικού Ναυτικού, μας κάνει όλους να είμαστε σίγουροι για το μέλλον της Πατρίδας γιατί Ελλάδα και θάλασσα είναι έννοιες αλληλένδετες.

Ιδιαίτερα αυτή την περίοδο, που βλέπουμε την ανακατανομή στη Μέση Ανατολή και στη Μεσόγειο, η Ελλάδα, ως χώρα σταθερότητας με δυνατή ναυτική ισχύ, αποτελεί έναν πυλώνα ασφάλειας για όλους τους λαούς της Ευρώπης, αλλά και για τη Συμμαχία.

Οι ναύτες μας, μαζί με τα στελέχη του Πολεμικού Ναυτικού, περνούν καθημερινά το μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση, ότι με αποφασιστικότητα, τόλμη και ψυχραιμία είμαστε έτοιμοι να υπερασπιστούμε οποτεδήποτε χρειαστεί, τα όσια και τα ιερά της Πατρίδας μας.

Αυτήν την αποφασιστικότητα τη διαπιστώσαμε για πολλοστή φορά, μαζί με τη στρατιωτική ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων, την προηγούμενη εβδομάδα στην άσκηση «ΚΑΤΑΙΓΙΔΑ» του Πολεμικού μας Ναυτικού. Γι’ αυτό είμαστε όλοι υπερήφανοι για το υψηλό επίπεδο ετοιμότητας των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των στρατευμένων παιδιών μας.

Αγαπητοί Ναύτες,
Κλείνοντας θέλω να τονίσω ότι σε λίγο καιρό η θητεία σας θα αποτελεί ένα σημαντικό κομμάτι της ζωής σας, το οποίο θα αναπολείτε με νοσταλγία όπως οι παλαιότεροί σας, όπως και όλοι εμείς.
Εύχομαι σε εσάς και στις οικογένειες σας, υγεία και προκοπή και ο Άγιος Νικόλαος να σας προστατεύει. Να έχετε μια καλή και δημιουργική θητεία και να είστε σίγουροι ότι η ηγεσία του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας και του Πολεμικού Ναυτικού είναι συνεχώς δίπλα σας».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.