Ο «σιωπηλός δολοφόνος»: Η νέα κλάση κορβετών Steregushchy του Ρωσικού Ναυτικού (φωτό, βίντεο)

Ο «σιωπηλός δολοφόνος»: Η νέα κλάση κορβετών Steregushchy του Ρωσικού Ναυτικού (φωτό, βίντεο)

Η νεότερη κλάση κορβετών του Ρωσικού Ναυτικού, η Steregushchy, έχει ολοκληρώσει με επιτυχία τις θαλάσσιες δοκιμές της και σύντομα θα ενταχθεί στην υπηρεσία του Στόλου του Ειρηνικού, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο επικεφαλής Τύπου της Ανατολικής Στρατιωτικής Περιφέρειας Vladimir Matveev σε δημοσιογράφους.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει το Sputnik ο κύριος ρόλος του ρωσικού Στόλου στον Ειρηνικό είναι να προστατεύει τα σύνορα της χώρας στην Άπω Ανατολή και το Sovershenny της κλάσης Steregushchy έρχεται να υπηρετήσει αυτόν ακριβώς τον σκοπό.

Το κύριο όπλο της κορβέτας είναι 8 εκτοξευτήρες Uran-U με αντιπλοϊκούς πυραύλους Kh-35 όπου ο κάθε ένας είναι εξοπλισμένος με μια κεφαλή 145 κιλών ικανή να ανατινάξει ένα καταδρομικό ή οποιοδήποτε μικρότερο πλοίο από απόσταση 260 χιλιομέτρων.

Οι υπερηχητικοί πύραυλοι Kh-35 έχουν υψηλή αντοχή στα ενδεχόμενα αντίμετρα και είναι εξοπλισμένοι με ενεργά συστήματα ραντάρ.

Το αμυντικό οπλοστάσιο της Sovershenny είναι επίσης εντυπωσιακό καθώς έχει το σύστημα αεράμυνας Redut που έχει εμβέλεια 150 χιλιομέτρων, ένα πυροβόλο Α-190 100mm και μια τετράδα τορπιλών Paket-NK 330 mm.

Η κλάση Steregushchy είναι απ΄ τις πιο εξελιγμένα πλοία στον κόσμο με κορυφαία τεχνολογία για ηλεκτρονικό πόλεμο, δορυφορικών επικοινωνιών και ικανή να μεταφέρει ένα ελικόπτερο Ka-27.

Η κορβέτα χρησιμοποιεί τεχνολογία stealth και το στίγμα της έχει μειωθεί στο ελάχιστο χάρη στην καινοτόμα αρχιτεκτονική αλλά και την χρήση fiberglass. Ο αρθρωτός σχεδιασμός επιτρέπει την αποδοτική και αποτελεσματική ενσωμάτωση συστημάτων όπλων και την αντικατάσταση από εναλλακτικά συστήματα όπλων. Αν και έχει μικρότερη δύναμη μικρότερη δύναμη απ’ ότι τα καταδρομικά οι κορβέτες έχουν σημειώσει εντυπωσιακά αποτελέσματα ειδικά κατά τις αποστολές στην Συρία.

Με την παράκτια αμυντική προστασία στην πρώτη θέση οι κορβέτες Steregushchy είναι αρκετά ικανές και για επιχειρήσεις εκτός της περιοχής ευθύνης τους και η ανάπτυξή τους αντικατοπτρίζει την ολοένα και αυξανόμενη ικανότητα της ρωσικής ναυπηγικής βιομηχανίας.

Δείτε στο βίντεο:

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.