ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Ακόμη πιο «αθόρυβα» τα νέα πυρηνοκίνητα κινεζικά υποβρύχια: «Ξεπεράσαμε την τεχνολογία των ΗΠΑ» (βίντεο)

Ακόμη πιο «αθόρυβα» τα νέα πυρηνοκίνητα κινεζικά υποβρύχια: «Ξεπεράσαμε την τεχνολογία των ΗΠΑ» (βίντεο)

Ο στόλος του Ειρηνικού του αμερικανικού Ναυτικού (U.S. Navy) συνήθιζε να κοροϊδεύει τον αντίστοιχο κινεζικό και συγκεκριμένα τα υποβρύχιά του χαρακτηρίζοντας τα ως υπερβολικά θορυβώδη και εύκολο να εντοπιστούν. Αυτό όμως έρχεται να αλλάξει καθώς τα τελευταία χρόνια η Κίνα έχει επιτύχει άλματα στην τεχνολογία πρόωσης (propulsion technology) καταφέρνοντας να βρεθεί στην κορυφή.

Οι ειδικοί είπαν ότι η νέα τεχνολογία θα μπορέσει να βοηθήσει την Κίνα να κατασκευάσει πυρηνοκίνητα υποβρύχια που θα κάνουν τις ΗΠΑ να ενισχύσουν τα ανθυποβρυχιακά τους μέτρα.

Σε πρόσφατη συνέντευξή του στην κρατική τηλεόραση της Κίνας ο ναυτικός μηχανικός, υποναύαρχος Ma Weiming, έδειξε ένα νέο Ολοκληρωμένο Ηλεκτρικό Σύστημα Πρόωσης (Integrated Electrical Propulsion System – IEPS) για ναυτικά πολεμικά πλοία σε εργαστήριο.

Είπε ότι το σύστημα που μετατρέπει όλη την ισχύ του κινητήρα σε ηλεκτρισμό θα τοποθετηθεί σε όλα τα πυρηνοκίνητα νέα υποβρύχια του Λαϊκού Απελευθερωτικού Ναυτικού.

«Αυτό είναι μόνο ένα βήμα της δουλειάς της ομάδας σε παγκόσμια πρωταγωνιστικά έργα το οποίο χρησιμοποιήθηκε στα υποβρύχια νέας γενιάς [της Κίνας]. Τώρα η τεχνολογία μας είναι πολύ πιο μπροστά από τις ΗΠΑ αν και αυτοί αναπτύσσουν παρόμοια [τεχνολογία]», τόνισε.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.