ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

«Priboy»: Στα σκαριά το πρώτο ρωσικό ελικοπτεροφόρο αξίας 675 εκ. δολαρίων (φωτό)

«Priboy»: Στα σκαριά το πρώτο ρωσικό ελικοπτεροφόρο αξίας 675 εκ. δολαρίων (φωτό)

Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε στο ρωσικό πρακτορείο TASS ο επικεφαλής του Τμήματος Μελλοντικής Ναυπηγικής του ρωσικού Ερευνητικού Κέντρου Κριλοφ, Βλαντιμιρ Πεπελγαγεφ, «το πρώτο πλοίο διοίκησης και ελέγχου αποβάσεων (LHD) της κλάσεως “Priboy” θα κοστίσει περίπου 40 δισεκατομμύρια ρούβλια (675 εκατ. $) και θα χρειαστεί πέντε χρόνια για να κατασκευαστεί».

Στο σύνολο του, το Ναυτικό της Ρωσίας σχεδιάζει να παραλάβει δύο πλοία αποβατικών επιχειρήσεων πριν το 2025, πρόσθεσε.

“Κατά τις εκτιμήσεις μας, ένα τέτοιο πλοίο θα κοστίσει περίπου 40 δις ρούβλια, λαμβάνοντας υπόψιν όλα τα στάδια της ανάπτυξης, κατασκευής και δοκιμών”, είπε ο Πεπελγαγεφ.

Μιλώντας σχετικά με το χρονοδιάγραμμα, ο επικεφαλής του τμήματος είπε ότι θα χρειαστεί περίπου ένας χρόνος για να γίνει μια χονδρική εργασία και 1- 1,5 χρόνια για να αναπτυχθεί μια λεπτομερής σχεδίαση και τότε θα ακολουθήσουν η ανάπτυξη της τεκμηρίωσης του σχεδίου και η κατασκευή.

Το προτζεκτ Lavina με την επίσημη σφραγίδα του Ρωσικού Ναυτικού.

“Συνολικά, δεν θα περάσουν λιγότερα από πέντε χρόνια από την έναρξη της εργασίας έρευνας και ανάπτυξης (R&D) για την παράδοση του πλοίου στο Ναυτικό”, ανέφερε ο Πεπελγαγεφ.

Σύμφωνα μ’αυτόν, η προδιαγραφή των απαιτήσεων για την ανάπτυξη του πλοίου αποβατικών επιχειρήσεων δεν έχουν παραληφθεί ακόμα.

“Αν η απόφαση για την κατασκευή του πλοίου ληφθεί σύντομα, το Ερευνητικό Κρατικό Κέντρο Κρίλοφ θα μπορεί να ολοκληρώσει την εργασία του εννοιολογικού σχεδιασμού σε συνεργασία με τον Γραφείο Σχεδιασμού Νεβσκουγε πριν το τέλος του έτους και τότε το γραφείο σχεδιασμού θα μπορεί να ξεκινήσει την ανάπτυξη του πλοίου αποβατικών επιχειρήσεων”.

Όπως δήλωσε νωρίτερα ο Υπαρχηγός Εξοπλισμών του Ρωσικού Ναυτικού Υποναύαρχος Βίκτορ Μπουρσουκ, το Ναυτικό σχεδιάζει να παραλάβει τουλάχιστον δύο πλοία αποβατικών επιχειρήσεων κλάσης “Priboy” έως το 2025.

Σύμφωνα με αυτόν, το Ναυτικό χρειάζεται παρόμοια πλοία και το νέο εξοπλιστικό πρόγραμμα 2018-2025 προβλέπει την ανάπτυξη και κατασκευή τους.

Το υπό κλίμακα Priboy που παρουσιάστηκε από το Κριλοφ στην έκθεση Army 2016.

Σχετικά με το LHD Priboy

Το ρωσικό Κρατικό Ερευνητικό Κέντρο Κρίλοφ ανέπτυξε το LHD Priboy με δική του πρωτοβουλία. Είναι σημαντικά διαφορετικό απο το ελικοπτεροφόρο Mistral που σχεδιάστηκε απο την DCNS. Το Priboy προορίζεται για την θαλάσσια μεταφορά στρατιωτών και στρατιωτικού εξοπλισμού και την απόβαση τους στις ακτές κατά τη διάρκεια αποβατικών επιχειρήσεων σε συνδυασμό με τις υπόλοιπες ναυτικές δυνάμεις. Μπορεί να υποστηρίξει τους στρατιώτες και τα μηχανοκίνητα μέσα, να συμμετέχει σε ενέργειες επιθετικών ναρκών και να σύρει σημαντήρες σοναρ συστοιχιών αναστολής επιτήρησης.

Το πλοίο Priboy έχει εκτόπισμα 23000 τόνων, μήκος 200 μέτρων, πλάτος 34 μέτρων, σχεδιαζόμενο βύθισμα 7,5 μέτρων, μεγίστη ταχύτητα 20 κόμβων, ταχύτητα πλεύσης 14 κόμβων, αυτονομία 6000 μιλίων και αυτάρκεια πλεύσης 30 ήμερων.

Το πλοίο μπορεί να αντέξει καταιγίδες ισχύος 6-7 της κλίμακας Μποφόρ (ισχυρή αύρα/σχεδόν θύελλα).

Το ελικοπτεροφόρο σχεδιάζεται να εξοπλιστεί με ένα κύριο προωστήριο σκεύος αεροστρόβιλου. Το πλήρωμα του πλοίου αριθμεί συνολικά περιπου 400 άτομα. Το σκάφος μπορεί να μεταφέρει 500-900 πεζοναύτες, περίπου 50 οχήματα μάχης και έως 10 άρματα μάχης.

Εως 12 στρατιωτικά μεταφορικά και έρευνας και μεταφοράς ελικόπτερα μπορούν να σταθμεύσουν στο πλοίο Priboy. Μπορεί επίσης να μεταφέρει έξι αποβατικές λέμβους με ικανότητα μεταφοράς φορτίου των 45 τόνων και έξι επωτίδιων αποβατικών λέμβων.

Η σουίτα οπλισμού του Priboy περιλαμβάνει δύο αντιαεροπορικά συστήματα μάχης πυροβόλου-πυραύλου, δυο συστήματα εγγύς προστασίας και ένα ναυτικό πυροβόλο των 76 χιλιοστών.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.