Αρχηγός ΓΕΝ: «Εντυπωσιακή η προσέλευση στο Αβέρωφ – Άνθρωποι σκύβουν και φιλούν το κατάστρωμα»

Αρχηγός ΓΕΝ: «Εντυπωσιακή η προσέλευση στο Αβέρωφ – Άνθρωποι σκύβουν και φιλούν το κατάστρωμα»

Την εντυπωσιακή προσέλευση στο ιστορικό θωρηκτό Αβέρωφ, κατά τις πρώτες ημέρες παρουσίας του στη Θεσσαλονίκη, επισήμανε ο Αρχηγός ΓΕΝ, Αντιναύαρχος Νικόλαος Τσούνης, σε δηλώσεις του μετά τη κατάθεση στεφάνων στο μνημείου του Ναυάρχου Βότση πλησίον του Λευκού Πύργου.

«Διακόσια ογδόντα σχολεία έχουν κλείσει επισκέψεις στο Αβέρωφ έως τις 10 Νοεμβρίου που είναι ο μέγιστος χρόνος παραμονής του θωρηκτού στην πόλη και παράλληλα ιδιώτες καθημερινά κατακλύζουν το πλοίο» τόνισε αρχικά ο κ. Τσούνης και πρόσθεσε:

«Όπως μου μεταφέρει ο κυβερνήτης του πλοίου, ο ίδιος ζει μεγάλες στιγμές, καθώς βλέπει ανθρώπους να σκύβουν και να φιλούν το κατάστρωμα και να δακρύζουν. Αυτό είναι που θέλαμε να κερδίσουμε. Να καταλάβει ο κόσμος και ιδιαίτερα τα νέα παιδιά την ιστορία πάνω στην οποία θα χτίσουν το μέλλον της χώρας μας».

Από την πλευρά τους, ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας και ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης, τόνισαν τη σημασία του θρυλικού θωρηκτού στη Θεσσαλονίκη, δίνοντας συγχαρητήρια στο Πολεμικό Ναυτικό και το υπουργείο Εθνικής Άμυνας για την πρωτοβουλία.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο κ. Τσούνης υποσχέθηκε να επισκεφθεί στο μέλλον το Πολεμικό Μουσείο της Θεσσαλονίκης αλλά και να γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες για να έρθουν στην πόλη σημαντικά εκθέματα από το Πολεμικό Μουσείο της Αθήνας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.