ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Βρέθηκαν στο βυθό ίχνη που «δείχνουν» το σημείο καταστροφής του υποβρυχίου ARA San Juan (S-42) της Αργεντινής

Βρέθηκαν στο βυθό ίχνη που «δείχνουν» το σημείο καταστροφής του υποβρυχίου ARA San Juan (S-42) της Αργεντινής

Τη στιγμή που οι ελπίδες για τον εντοπισμό του υποβρυχίου San Juan έτειναν να εκμηδενιστούν, τα συνεργεία ανέσυρα τέσσερα μεταλλικά αντικείμενα, τα οποία είναι πολύ πιθανό να προέρχονται από το σκάφος που παρέσυρε στην άβυσσο τα 44 μέλη του πληρώματός του, στις 15 Νοεμβρίου.

Μετά τα νέα ευρήματα, τα οποία εντοπίστηκαν την Πέμπτη το βράδυ, οι αρχές της Αργεντινής ανακοίνωσαν την παράταση των επιχειρήσεων, θεωρώντας ότι οφείλουν να καταβάλουν κάθε προσπάθεια, ώστε να αποδώσουν φόρο τιμής στους χαμένους ναυτικούς και τις οικογένειές τους.

«Εντοπίσαμε έξι αντικείμενα. Τα δύο απορρίφθηκαν, καθώς δεν αφορούσαν το υποβρύχιο. Τα άλλα τέσσερα όμως είναι πιθανό να ανήκουν στο υποβρύχιο. Εξετάζονται και το επόμενο διάστημα θα είμαστε σε θέση να επιβεβαιώσουμε ή όχι αν προέρχονται από το San Juan», δήλωσε ο εκπρόσωπος του ναυτικού.

Tο υποβρύχιο ARA San Juan (S-42) συνεθλίβη από την πίεση και το πλήρωμά του πέθανε ακαριαία, όταν το υποβρύχιο βυθίστηκε, μετά από εισροή υδάτων λόγω προβλήματος στο σύστημα αναπνευστήρα (snorkel), που έφτασε στη μπαταρία του σκάφους, προκαλώντας βραχυκύκλωμα, σύμφωνα με ανακοίνωση του εκπροσώπου του Ναυτικού της Αργεντινής Enrique Balbi.

Το γερμανικής κατασκευής υποβρύχιο κλάσης TR-1700-class ήταν από τα μεγαλύτερα υποβρύχια που είχαν ναυπηγήσει τα γερμανικά ναυπηγεία μετά το τέλος του Β’ΠΠ με εκτόπισμα 2.116 τόνους στην επιφάνεια και 2264 σε κατάδυση.

Πρόσφατα είχε περάσει από πρόγραμμα αναβάθμισης και εκσυγχρονισμού, το οποίο ολοκληρώθηκε το 2014.

Το υποβρύχιο, με πλήρωμα 44 μελών, εξαφανίστηκε 430 χιλιόμετρα ανοιχτά της ακτής της χώρας.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.