ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Η Ευρώπη θέλει Κυριάκο και Ούρσουλα» ανέκραξε ο Σχοινάς! - Και «Pfizer»;

Αναθερμαίνεται η υπόθεση FREMM για το ΠΝ

Αναθερμαίνεται η υπόθεση FREMM για το ΠΝ

Έγγραφο με αίτημα την έναρξη συζητήσεων για την προμήθεια δύο φρεγατών FREMM ετοιμάζει το υπουργείο Εθνικής Άμυνας, μέσω Γενικής Διεύθυνσης Αμυντικών Επενδύσεων και Εξοπλισμών (ΓΔΑΕΕ).

Βάσει των πληροφοριών οι πρώτες επαφές μεταξύ Ελλάδας και Γαλλίας για το θέμα πρόκειται να γίνουν τον Φεβρουάριο, όταν η γαλλική πλευρά θα έχει στα χέρια της και το σχετικό ελληνικό αίτημα.

Το θέμα συζητήθηκε ανάμεσα στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και τον Γάλλο πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν, κατά την επίσκεψη του τελευταίου στην Αθήνα τον περασμένο Σεπτέμβριο αποτελώντας αηδιαστικά συνέχεια των πρώτων επαφών για την μίσθωση δύο σκαφών που είχαν γίνει το 2013-14.

Στόχος της Ελλάδας είναι για δύο αρχικά φρεγάτες FREMM αν και το ΠΝ θέλει την προμήθεια τεσσάρων.

Δεν έχει γίνει γνωστό εάν η συμφωνία θα αφορά μίσθωση ή αγορά, το οικονομικό όμως τίμημα είναι υψηλό 500-600 εκατ. ευρώ ανά σκάφος.

Ταυτόχρονα πως αναφέρεται στο ίδιο αίτημα ενδέχεται να υπάρξει και αίτημα ενδιαφέροντος για την απόκτηση κορβετών Gowind, αν και εδικά για αυτό είναι εξαιρετικά νωρίς να διατυπωθεί κάτι το συγκεκριμένο.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.