ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Η Ευρώπη θέλει Κυριάκο και Ούρσουλα» ανέκραξε ο Σχοινάς! - Και «Pfizer»;

Πυρηνοκίνητο αεροπλανοφόρο θέλει η Κίνα μέχρι το 2025

Πυρηνοκίνητο αεροπλανοφόρο θέλει η Κίνα μέχρι το 2025

Το κινεζικό Ναυτικό θέλει να αποκτήσει το πρώτο πυρηνοκίνητο αεροπλανοφόρο του στα μέσα της επόμενης δεκαετίας αναφέρουν τα κινεζικά ΜΜΕ.

Τα ναυπηγεία CSIC ανακοίνωσαν ότι θα επιταχύνουν τη διαδικασία για να πραγματοποιήσουν τεχνολογικά άλματα στον τομέα των ναυτικών συστημάτων πρόωσης με πυρηνική ενέργεια τόσο για σκάφη μεγέθους αεροπλανοφόρου όσο και για υποβρύχια.

Είναι η πρώτη φορά που το κινεζικό ναυπηγείο αποκαλύπτει ότι στα άμεσα σχέδιά του βρίσκεται η ναυπήγηση ενός πυρηνοκίνητου αεροπλανοφόρου

Σήμερα το κινεζικό Ναυτικό διαθέτει δύο αεροπλανοφόρα συμβατικής όμως πρόωσης, με το δεύτερο το Type 001A να αναμένεται να εισέλθει σε υπηρεσία στα τέλη του 2018.

Σε ότι αφορά τις άλλες χώρες μόνο η Γαλλία, πλην ΗΠΑ διαθέτει σκάφος με πυρηνική πρόωση και πιο συγκεκριμένα το Charles de Gaulle.

Τα συνολικά σχέδια της Κίνας αφορούν πάντως την ύπαρξη τεσσάρων αεροπλανοφόρων μέχρι το 2030, αλλά είναι άγνωστο εάν το πρώτο από αυτά το Liaoning περιλαμβάνεται σε αυτά ή θα διατηρηθεί μόνο ως εκπαιδευτικό, όπως αφεθεί να εννοηθεί.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.