Παρουσιάστηκε το σχέδιο της φρεγάτας «Type 31» (φωτό)

Παρουσιάστηκε το σχέδιο της φρεγάτας «Type 31» (φωτό)

Η εταιρεία «BAE Systems» παρουσίασε για πρώτη φορά το επικρατέστερο σχέδιο για το διαγωνισμό της φρεγάτας «Type 31e» του Ηνωμένου Βασιλείου. Η παρουσίαση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της Διεθνούς Ναυτικής Αμυντικής Έκθεσης και Διάσκεψης («DIMDEX 2018»), στην πρωτεύουσα του Κατάρ, Ντόχα.

Η «BAE Systems» ένωσε τη σχεδίαση του πολεμικού πλοίου και την εμπειρία της μηχανικής ικανότητας και τα οπλικά σύστημα μαζί με την «Cammell Laird», τη ναυπηγική εταιρεία εμπορικών πλοίων, σε μια συμφωνία ομάδας για την υποβολή της υποψηφιότητας στην σύμβαση για την παράδοση της «Type 31e», η οποία αναμένεται να γίνει η φρεγάτα γενικής χρήσης του Ηνωμένου Βασιλείου.

Ένα βασικό μέρος του προγράμματος της «Type 31e» είναι η διαμόρφωση της νέας φρεγάτας και του συστήματος διαχείρισης μάχης ώστε να γίνει πιο ελκυστικό στους πιθανούς πελάτες.

Η σχεδίαση αυτού του πολλαπλών αποστολών πλοίου της «BAE Systems» επιδεικνύει την ευελιξία του πλοίου στην κάλυψη όλων των πολεμικών ρόλων. Χρησιμοποιώντας ένα ευέλικτο χώρο αποστολής που μπορεί να αναδιαμορφωθεί μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα μπορεί να εκτελέσει επιχειρήσεις αστυνόμευσης, αρωγής σε περίπτωση καταστροφών, ναυτικής αποτροπής, αντιμετώπισης της πειρατείας και κοινής ομάδας δράσης.

Με προτεινόμενη ανωτάτη ταχύτητα περίπου είκοσι πέντε (25) κόμβων και αυτονομία περισσότερων από εφτά χιλιάδων πεντακοσίων ναυτικών μιλίων (7500), η σχεδίαση της «BAE Systems» είναι εξοπλισμένη με κάποια από τα πιο σύγχρονα και αποτελεσματικά οπλικά συστήματα που είναι διαθέσιμα, και προορίζεται για να επιχειρεί σε διεθνή ύδατα, συμπεριλαμβανομένου του Περσικού Κόλπου. Μπορεί να επιχειρεί είτε ανεξάρτητα για σημαντικά χρονικά διαστήματα είτε στο πλαίσιο μιας κοινής ομάδας, προσφέροντας τεράστια αξία στην συγκέντρωση των συμμαχικών ναυτικών χωρών.

Η σχεδίαση της «Type-31e»που προτείνεται για το βασιλικό ναυτικό του Ηνωμένου Βασίλειου θα διαθέτει επίσης ένα ενισχυμένο σύστημα μάχης της «BAE Systems». Κατασκευαζόμενο πάνω στο γενεαλογικό δέντρο των συστημάτων που έχουν εγκατασταθεί σε όλον τον στόλο του βασιλικού ναυτικού το συγκεκριμένο σύστημα μάχης θα προσθέσει ενισχυμένα στοιχεία μέσω της ανοιχτής, ασφαλούς, ευέλικτης και διευρυμένης αρχιτεκτονικής του, εξασφαλίζοντας οτι μπορεί να αναβαθμιστεί καθώς θα εξελίσσονται οι νέες τεχνολογίες, προσαρμοζόμενο στις συνεχώς εξελισσόμενες απειλές.

Ο διευθυντής προγράμματος «Type 31e» της «BAE Systems», Ανγκους Χολτ, δήλωσε: «Είμαστε υπερήφανοι που παρουσιάζουμε τη δική μας σχεδίαση της «Type 31e» στην “DIMDEX”, την πρώτη ευκαιρία για τα διεθνή μας ακροατήρια ώστε να δουν αυτό το εξαιρετικά ικανό πλοίο. Η δική μας σχεδίαση της «Type 31e» κατασκευάζεται πάνω στη δοκιμασμένη σχεδίαση και ποιότητα των πλοίων μας, συμπεριλαμβανομένων του “Type 45”, των περιπολικών ανοιχτής θαλάσσης και των σκαφών “Khareef” που παραδόθηκαν στο βασιλικό ναυτικό του Ομάν. Βασίζεται επίσης πάνω στην ανεκτίμητη εμπειρία των πλοίων “Type 26” του προγράμματος “Global Combat Ship”, παρέχοντας μας την εμπιστοσύνη οτι μπορούμε να προσφέρουμε ένα εξαιρετικά προηγμένο πλοίο που μπορεί να αναπτυχθεί για διάφορους σκοπούς σε όλον τον κόσμο».

Στην “DIMDEX, η “Type 31e” παρουσιάστηκε εξοπλισμένη με ένα κύριο ναυτικό πυροβόλο των 76 χιλ., 12Χ σύστημα κάθετης εκτόξευσης (“VLS”) για τον “Sea Ceptor”, 8X αντιπλοϊκούς πυραυλους “Harpoon”, “VLS” Mk 41, 2X βάσεις δευτερεύων πυροβολικού και ένα “CIWS Phalanx”. Η διαμόρφωση προσαρμόζεται ιδιαιτέρως εύκολα και εξαρτάται στις απαιτήσεις του πελάτη.

Σύμφωνα με την “BAE Systems”, το “Type 31e” θα ειναι ένα εξαιρετικά ικανό -πολλαπλών αποστολών- πολεμικό πλοίο, σχεδιασμένο να παρέχει απ’το πλήρες φάσμα των πολεμικών επιχειρήσεων και σύνθετων πολεμικών αποστολών ως την ναυτική ασφάλεια και την ανθρωπιστική βοήθεια. Ο ευέλικτος χώρος αποστολής σημάνει ότι αυτά τα πλοία μπορούν να προσαρμοστούν για την υποστήριξη διαφορετικών αποστολών σε μικρό χρονικό διάστημα.

Βασικές προδιαγραφές της “Type 31e”:

Εκτόπισμα: 3677 τόνοι.

Ταχύτητα: 25+ κόμβοι.

Αυτονομία: πάνω από 7500 ναυτικά μίλια.

Μήκος: 117 μέτρα.

Ακτίνα (πλάτος): 14,6 μέτρα.

Πλήρωμα: 98 (μεταβλητό ανάλογα με τις απαιτήσεις).

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Κατάλυμα: 138 κλίνες.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.