ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

«Ναυμαχία» στη Μεσόγειο πριν την επίθεση στη Συρία: «Αγέλη» ρωσικών υποβρυχίων Kilo κυνηγούσε βρετανικό υποβρύχιο (upd)

«Ναυμαχία» στη Μεσόγειο πριν την επίθεση στη Συρία: «Αγέλη» ρωσικών υποβρυχίων Kilo κυνηγούσε βρετανικό υποβρύχιο (upd)

Ένα υποβρύχιο του βρετανικού Ναυτικού «κυνηγήθηκε» στα βαθιά νερά της Μεσογείου από «αγέλη» ρωσικών υποβρυχίων κλάσης Kilo λίγο πριν την εκδήλωση της επίθεσης κατά της Συρίας.

Αυτό αποκαλύπτουν σήμερα οι Sunday Times στο κυριακάτικο φύλλο τους.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα τα ρωσικά υποβρύχια γνωστά και με το παρατσούκλι «μαύρη τρύπα» εξαιτίας του πολύ χαμηλού ακουστικού τους ίχνους, κυνηγούσαν το βρετανικό υποβρύχιο κλάσης Astute μαζί με δύο φρεγάτες και ένα αεροσκάφος ανθυποβρυχιακού πολέμου Il-38 που επιχειρούσε από την αεροπορική βάση Χμειμίμ.

Τα ρωσικά Kilo παρακολουθούσαν το βρετανικό υποβρύχιο το οποίο μετέφερε 20 βλήματα Tomahawk με εμβέλεια άνω των 1.000 μιλίων, καθώς αυτό εισερχόταν στην «ζώνη βολής» για την επίθεση στη Συρία, με πρόθεση να το εμποδίσουν να εκτοξεύσει τους πυραύλους cruise που μετέφερε.

Τελικά όπως έγινε αργότερα γνωστό τα ρωσικά Kilo φαίνεται πως πέτυχαν την αποστολή τους καθώς κανένα βρετανικό υποβρύχιο δεν εκτόξευσε Tomahawk κατά στόχων στη Συρία.

Από την πλευρά του το βρετανικό Ναυτικό είχε στον αέρα ένα αεροσκάφος Α/Υ πολέμου στην προσπάθεια να εντοπίσει τα ρωσικά Kilo.

Τα βρετανικά Astute, τα οποία είναι πυρηνοκίνητα εκτοπίζουν 7.800 τόνους σε κατάδυση και έχουν μήκος 97 μέτρων και πλάτος 11,3 μ.

Αναπτύσσουν μέγιστη ταχύτητα 30 κόμβων σε κατάδυση και έχουν αυτονομία 90 ημερών μόνο σε ότι αφορά τα τρόφιμα και άλλα αναλώσιμα καθώς η εμβέλειά τους είναι απεριόριστη.

Το μέγιστο βάθος κατάδυσης ανέρχεται στα 300 μ. αν και στην ουσία το πραγματικό είναι απόρρητο και κινείται πάνω από τα 300 μ. Το πλήρωμα αποτελείται από 98 άτομα και ως οπλισμό έχουν 6 τορπιλοβλητικούς σωλήνες των 533 χλστ. με τορπίλες Spearfish και φέρουν ακόμη 20 πυραύλους cruise Tomahawk Block IV.

Τα υποβρύχια Kilo τα οποία προέρχονταν από το Στόλο της Μαύρης Θάλασσας εκτοπίζουν σε κατάδυση 3.950 τόνους, έχουν μήκος 70-73 μέτρων (ανάλογα της έκδοσης) αναπτύσσουν μέγιστη ταχύτητα σε κατάδυση 20 κόμβους (αρκετά μικρότερη δηλαδή από τα Astute) και είναι συμβατικής πρόωσης.

Η αυτονομία τους ανέρχεται σε 45 ημέρες και έχουν μέγιστο βάθος κατάδυσης τα 300 μ.

Ο κύριος οπλισμός τους αποτελείται από 6 τορπιλοσωλήνες των 533 χλστ. έχουν όμως την ικανότητα να μεταφέρουν και εως 4 πυραύλους Kalibr.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.