ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Στην Κέρκυρα το πολεμικό πλοίο των ΗΠΑ που φτιάχτηκε από 7,5 τόνους συντρίμμια των Δίδυμων Πύργων (βίντεο)

Στην Κέρκυρα το πολεμικό πλοίο των ΗΠΑ που φτιάχτηκε από 7,5 τόνους συντρίμμια των Δίδυμων Πύργων (βίντεο)

Στo λιμάνι της Κέρκυρας βρίσκεται το πολεμικό πλοίο USS New York, ενα από τα πολλά που διαθέτει το Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ με μία ιδιαιτερότητα.

Είναι φτιαγμένο από τα συντρίμμια των Δίδυμων Πύργων μετά την τρομοκρατική ενέργεια της 11ης Σεπτεμβρίου 2001.

Το πλοίο ονομάστηκε New York προς τιμή των θυμάτων εκείνης της ημέρας.

Η ιστορία του πλοίου ξεκίνησε όταν μετά τα τραγικά γεγονότα, ο τότε κυβερνήτης της Νέας Υόρκης με ελληνική καταγωγή George Patakis, ζήτησε από το αμερικανικό ναυτικό να ονομαστεί ένα πολεμικό πλοίο USS New York. Η καθέλκυση του πλοίου έγινε στη Λουιζιάνα και χρησιμοποιήθηκαν 7,5 τόνοι ατσάλι από τα συντρίμμια των Δίδυμων Πύργων. Θεωρείται από τα αρτιότερα, τεχνολογικά πλοία που διαθέτουν σήμερα οι ΗΠΑ και το σύνθημά του είναι «Δύναμη σμιλευμένη μέσα από θυσία».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.