ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Το αμερικανικό αεροπλανοφόρο USS Harry S.Truman κατέπλευσε στη Σούδα – Θα παραμείνει έως τις 28 Μαΐου (βίντεο)

Το αμερικανικό αεροπλανοφόρο USS Harry S.Truman κατέπλευσε στη Σούδα – Θα παραμείνει έως τις 28 Μαΐου (βίντεο)

Στην προβλήτα Μαραθίου κατέπλευσε σήμερα το αμερικανικό αεροπλανοφόρο USS “Harry S.Truman”, το οποίο πρόκειται να παραμείνει στη βάση έως και τις 28 Μαΐου για λόγους ανεφοδιασμού και αναψυχής του πληρώματος. To πλοίο «έδεσε» στη Σούδα με την βοήθεια ρυμουλκών.

Το αεροπλανοφόρο είναι μια πλωτή πολιτεία καθώς έχει εκτόπισμα 90.000 τόνων, κινείται με 4 προπέλες ταχύτητας 30 κόμβων και με δύναμη, που δίνουν οι δύο πυρηνικοί του αντιδραστήρες. Το μήκος του αγγίζει τα 333 μέτρα, το πλάτος του τα 78 και το ύψος του φτάνει τα 74 μέτρα – η έκταση του καταστρώματος του ξεπερνά τα 4,5 στρέμματα.

Μπορεί να «χωρέσει» έως και 90 μαχητικά αεροσκάφη, διαθέτει 2.500 καμπίνες, χωράει 6.500 άτομα, έχει τηλεοπτικό σταθμό, μουσείο, γυμναστήρια. Το πλοίο, που διαθέτει και τεχνολογία απόκρυψης η οποία το κάνει «αόρατο» για τα ραντάρ, είχε καταπλεύσει στα Χανιά και στις 21 Ιουνίου 2016.

Την αντίθεσή τους στην άφιξή του, εξέφρασαν με ανακοίνωσή τους οι επιτροπές ειρήνης Κρήτης.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.