«ΚΑΤΑΙΓΙΣ 2018»: Στις 3 Ιουνίου ξεκινά η μεγάλη άσκηση του Πολεμικού Ναυτικού

«ΚΑΤΑΙΓΙΣ 2018»: Στις 3 Ιουνίου ξεκινά η μεγάλη άσκηση του Πολεμικού Ναυτικού

Από το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού ανακοινώνεται ότι την Πέμπτη 31 Μαΐου 2018 ο Αρχηγός ΓΕΝ Αντιναύαρχος Νικόλαος Τσούνης ΠΝ παρακολούθησε την παρουσίαση της άσκησης «ΚΑΤΑΙΓΙΣ 2018», η οποία πραγματοποιήθηκε στο αμφιθέατρο της Σχολής Εξάσκησης Ναυτικής Τακτικής (ΣΕΝΤ), στο Ναυτικό Οχυρό Σκαραμαγκά.

Με την ευκαιρία της παρουσίασης, ο Αρχηγός ΓΕΝ παρείχε οδηγίες και κατευθύνσεις.

Η άσκηση «ΚΑΤΑΙΓΙΣ 2018» είναι η ετήσια άσκηση μεγάλης κλίμακας του Πολεμικού Ναυτικού, η οποία πρόκειται να διεξαχθεί από Κυριακή 03 έως Παρασκευή 08 Ιουνίου 2018, στην περιοχή του κεντρικού, βορείου και βορειοανατολικού Αιγαίου Πελάγους, με τη συμμετοχή του συνόλου των μονάδων του Πολεμικού Ναυτικού, που βρίσκονται σε ενέργεια.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Κύριος αντικειμενικός σκοπός της άσκησης είναι η διατήρηση και προαγωγή του επιπέδου της επιχειρησιακής εκπαίδευσης και μαχητικής ικανότητας των συμμετεχόντων, η ανάπτυξη/διατήρηση ενιαίου πνεύματος συνεργασίας και η επίδειξη ισχυρής ναυτικής παρουσίας στο θαλάσσιο χώρο του Αιγαίου. Επίσης, προβλέπεται η εκτέλεση πολλαπλών αντικειμένων στο πλαίσιο της μεγιστοποίησης της διακλαδικής συνεργασίας με τους άλλους κλάδους των Ενόπλων Δυνάμεων, καθώς και η δοκιμή ειδικών σχεδίων και η εφαρμογή πειραματικών και καινοτόμων τακτικών.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.