ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Νέος ρωσικός πυρηνικός αντιδραστήρας μπορεί να τροφοδοτεί υποβρύχιο με ενέργεια για όλη του τη ζωή (βίντεο)

Νέος ρωσικός πυρηνικός αντιδραστήρας μπορεί να τροφοδοτεί υποβρύχιο με ενέργεια για όλη του τη ζωή (βίντεο)

Ο ρωσικός οργανισμός πυρηνικής ενέργειας (Rosatom) κατασκεύασε έναν μοναδικό πυρηνικό αντιδραστήρα για υποβρύχια, ο οποίος μπορεί να λειτουργεί με τα ίδια καύσιμα σε όλη τη διάρκεια της ζωής του υποβρυχίου.

Αυτό κατέστη δυνατόν χάρη στη μοναδική «καρδιά του αντιδραστήρα» (το κεντρικό τμήμα του αντιδραστήρα, στο οποίο γίνεται η σχάση του πυρηνικού καυσίμου και στο οποίο συντελείται ελεγχόμενη αλυσιδωτή αντίδραση). Η νέα αυτή ρωσική καινοτομία δεν απαιτεί τον εκ νέου εμπλουτισμό του πυρηνικού καυσίμου.

Πρόκειται δηλαδή για έναν πυρηνικό αντιδραστήρα που κινείται με καύσιμα γα οποία διαρκούν σε όλη τη διάρκεια της ζωής του.

Μάλιστα στην σχετική μάλιστα ανακοίνωση του οργανισμού γίνεται αναφορά και στις δοκιμές μιας βελτιωμένης «καρδιάς» του πυρηνικού αντιδραστήρα που προορίζεται για πυρηνικά υποβρύχια τέταρτης γενιάς.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.